Van Staa geniet van FC Twente-speler: ''Dat is een machtig wapen''

1
Van Staa geniet van FC Twente-speler: ''Dat is een machtig wapen''

Jayden Oosterwolde maakte zaterdagavond zijn officiële debuut voor FC Twente. Jan van Staa was onder de indruk van de talentvolle linksback, die de concurrentiestrijd won van Gijs Smal.

"We kennen hem al wel wat langer, maar hij heeft de voorwaarden", zegt Van Staa bij VoetbalTijd. "Hij is fysiek in orde. Hij is eigenlijk de snelste speler binnen de selectie, dat is een machtig wapen voor een vleugelverdediger. Niet alleen om te verdedigen, maar ook om op te komen. Dat hebben we gezien en hij gaf ook nog een paar aardige balletjes tussendoor, waar ze ook nog een doelpunt uit maakten."

Van Staa snapt dat Oosterwolde aan de aftrap stond tegen Fortuna Sittard (2-0). "Ik denk dat hij wat verder is dan Smal, want die heeft wat problemen met het tempo en de druk van de grote club FC Twente", geeft hij aan. "Ik denk dat het voor deze jongen makkelijker is. Hartstikke leuk om te zien dat er weer talenten doorbreken. Hij heeft de potentie om door te groeien."

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vindt dat trainer Ron Jans lef heeft getoond. "Je moet ook wel durven als trainer. Want je haalt iemand en die zet je op de bank. Veel trainers halen een speler en die móét spelen. Dat zou weer zo'n jonge jongen in de weg staan", aldus Driessen.

Foto: NESImages.nl

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Sep 2020 om 10:01
    Bij goede trainers spelen de beste op hun positie zo simpel is het. En eigen jeugd dat doorbreekt is een kwestie van kansen krijgen dat zou de standaard moeten zijn hadden ze dit de afgelopen 5 jaar gedaan waren we nu met meer kapitaal op het veld bezig en was de jeugd nog verder in hun ontwikkeling.
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›