Lof voor FC Twente-fans: ''Vijf minuten durend vuurwerkspektakel''

0
Lof voor FC Twente-fans: ''Vijf minuten durend vuurwerkspektakel''

FC Twente won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van Fortuna Sittard en Peter Wekking was na afloop vol lof over de fans van de club uit Enschede. De verslaggever zag dat er een groot spandoek hing voor Kjell Hulshoff, die vlak voor zijn 16e verjaardag verongelukte. 

"Zijn lievelingsmuziek van Coldplay klinkt, supporters klappen en overal op de tribunes wordt driftig geslikt", blikt hij terug in het weekblad van Voetbal International. "Op de allereerste speeldag van de eredivisie blijkt maar weer dat een stadion een kerk kan zijn. En een voetbalclub een familie, hoewel in deze tijden ongenadig opgedeeld in duizenden huishoudens", aldus Wekking. 

"Op de herdenking van Kjell volgt een vijf minuten durend vuurwerkspektakel, pal naast het stadion gelanceerd door een groep fanatieke fans", vervolgt hij enthousiast. "De kruitdampen zijn amper opgetrokken of de zelden scorende publiekslieveling Wout Brama schiet FC Twente al haast op voorsprong, vlak voor Vak P. Het volk verrijst verrukt en het 'Come on, Twente' rolt van de tribunes. En zo broeit het toch al snel weer als vanouds in Enschede", constateert Wekking. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›