Jans geeft touwtjes uit handen: ''Veel vertrouwen in mijn staf''

1
Jans geeft touwtjes uit handen: ''Veel vertrouwen in mijn staf''

FC Twente speelde afgelopen week een besloten oefenduel met Jong FC Utrecht (4-2). Assistent Ivar van Dinteren nam de honneurs waar. Hij kreeg het vertrouwen van hoofdtrainer Ron Jans, die de klus uit handen gaf.

"Dat is gewoon allemaal schijn", grapt Jans voor de camera van 1Twente. "Nee, wij werken met een team. Vaak staat dezelfde trainer voor dezelfde groep. En ik heb gewoon heel veel vertrouwen in mijn staf. We hebben met z'n drieën gezeten en ook Andries (Ulderink, red.) zei: Laat die jonge Van Dinteren het maar doen."

Jans vond de keuze voor Van Dinteren eenvoudig. "Je geeft hem dan ook vertrouwen en het is voor hem ook heel leerzaam. Voor de groep is het soms ook wel eens goed om iemand anders ervoor te hebben staan. Ik heb zijn interview teruggezien en dat was ook leuk om te zien en te horen", aldus de hoofdtrainer, die bij het oefenduel veel spelers met weinig ritme minuten liet maken.

"Ze hebben negentig minuten gespeeld en dat is eigenlijk de basis van die wedstrijden", geeft hij aan. "We moeten dit heel vaak gaan doen dit seizoen om diegene die minder spelen ook wedstrijdminuten krijgen. Je hebt geen Onder 23 of beloftenelftal meer en de Onder 21 is natuurlijk van de Academie."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Sep 2020 om 19:05
    slimme trainer onze ron spelers die niet spelen doordeweek eff oefenwedstrijd spelen
zaterdag 31 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›