''Dan blijft er alleen een heel middelmatige voetballer over''

5
''Dan blijft er alleen een heel middelmatige voetballer over''

Jeroen van der Lely is lange tijd het onderwerp van gesprek geweest nadat de talentvolle verdediger plots zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing om te gaan studeren. Waarom de omslag?

Gelukkig werd de student niet van het voetbal."Niet iedereen voelt zich even verantwoordelijk. Daar had ik moeite mee." Kwam dat dan omdat hij een echte denker is? "Iets te veel voor een voetballer. Ik bedenk wat er goed zal gaan, fout zal gaan. Terwijl het beter is om zaken meer te beleven. Dat je het op je af laat komen", laat hij zich open uit in de Tubantia.

"Ik focuste me op het negatieve, niet op het positieve. Dat is in het voetbal dodelijk.Mijn perfectionisme hielp me altijd, maar die mindset maakte me ongelukkig. Uit die verbetering haalde ik namelijk geen voldoening, omdat het daarna al snel niet goed genoeg meer was en het weer beter moest."

"Ik moest het van mijn mentaliteit hebben, maar die gedrevenheid was weg. Dan blijft er alleen een heel middelmatige voetballer over, merkte ik. Ik had me meer kunnen focussen op het positieve. Je mag jezelf ook wel eens een schouderklopje geven. Als ik goed had gespeeld, genoot ik die avond wel na. Maar als ik dan twee dagen later slecht trainde, vroeg ik me weer af wat ik hier deed."

"De omgeving waar ik me nu in begeef, met mensen die nadenken over zaken zoals ik dat ook doe, daar voel ik me prettig in. Het is liefdevoller, je wordt niet zo hard afgerekend op een fout. Het is socialer. En dat bevalt me wel.”

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Sep 2020 om 13:41
  Die jongen komt toch mentaal veel tekort blijkt nu als je die gedachtes hebt.
 • 20 Sep 2020 om 12:07
  Wat een raar stuk weer.. vol fouten en lijkt alsof er lukraak stukken zijn gekopieerd uit het originele artikel. Lekker Twentefans!!
 • 20 Sep 2020 om 11:37
  • Quote van 20 Sep 2020 om 09:51
   Echt hè. Dit verhaal boeit echt niemand
  Mij wel. Ik vind het interresant om te lezen hoe mensen met het leven als prof om zijn gegaan, en juist ook waar de valkuilen liggen.
 • 20 Sep 2020 om 09:51
  • Quote van 20 Sep 2020 om 08:44
   Gehad!! Next!
  Echt hè. Dit verhaal boeit echt niemand
 • 20 Sep 2020 om 08:44
  Gehad!! Next!
zaterdag 31 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›