Jans over dolle minuut vol Feyenoord-kansen: ''Hadden geluk''

1
Jans over dolle minuut vol Feyenoord-kansen: ''Hadden geluk''

Ron Jans is tevreden met het resultaat van FC Twente zondagmiddag. Op bezoek in De Kuip werd Feyenoord op 1-1 gehouden. Toch ging het in de zes (!) minuten blessuretijd bijna mis voor de Tukkers. 

"Ik had het gevoel dat er binnen die zes minuten blessuretijd één minuut was waarin Feyenoord drie keer de wedstrijd had kunnen en misschien wel moeten beslissen", opent Jans tegenover de NOS. "Maar ja, we hadden het geluk in die fase in ieder geval aan onze kant." 

Het duel eindigde in ieder geval in 1-1. "Of het verdiend was geweest als Feyenoord had gewonnen maakt mij niet zo heel veel uit. In die fase was het voor ons overleven. Maar over de hele wedstrijd vind ik dat wij ook wel een puntje... We hebben in ieder geval vanuit onze eigen kracht gespeeld." 

De Kuip was gevuld met 13.000 toeschouwers. "Of ik het stil vond? Nee, gelukkig niet. Toen wij vorige week thuis speelden, zaten er achtduizend mensen in het stadion. Bij veel buitenlandse duels zit er helemaal niemand op de tribune, dit brengt toch sfeer. Om dat juichen en schreeuwen te beoordelen laat ik aan jullie over, maar ik vind het wel lekker als er een beetje sfeer is in het stadion."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Sep 2020 om 08:24
    Ik begrijp oprecht niet waarom de 4e man die 6 minuten extra tijd liet bijtellen. Er waren nauwelijks blessure behandelingen (ik herinner me alleen die hoofd-botsing van Oosterwolde met een feyenoorder). Ik snap dat je uit oogpunt van eerlijkheid blessuretijd moet bijtellen, maar het lijkt erop dat daar een stevige factor willekeur van de 4e man in zit. Het wordt hoog tijd dat zuivere speeltijd wordt ingevoerd: 2 x 30 minuten spelen (dat komt gemiddeld overeen met de 2 x 45 minuten zoals nu), de stopwatch gaat op stop als de bal buiten de lijnen is of als de scheids het spel heeft stilgelegd. Duidelijk, eerlijk, en geen irritatie over tijdrekken.
zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›