Borst: ''Ik hoorde routinier Ron Jans mopperen over de maatregel''

FC Twente speelde zaterdagavond in een leeg stadion met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Hugo Borst toont begrip voor het feit dat ervaren trainers als Ron Jans en Dick Advocaat klagen over het feit dat er voorlopig geen supporters welkom zijn. 

"Ik hoorde routinier Ron Jans (FC Twente) mopperen over de maatregel van het kabinet om voetbalstadions drie weken leeg te houden", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Deed jonggediende Danny Buijs (FC Groningen) ook, al zei hij erbij dat hij er niet voor had doorgeleerd. Het zijn begrijpelijke reacties. Gedupeerde sportschoolhouders deden voor 1 juli hetzelfde", beseft Borst.

"Horecaondernemers klagen al zeven maanden steen en been. Ze komen op voor hun toko, en/of beroepsgroep. Een faillissement is meer dan pijnlijk, daar kleven menselijke drama’s aan", weet hij. "Veel mensen kijken ontevreden opzij en wijzen: waarom zij wel? In Staphorst hadden godsdienstwaanzinnigen gisteren schijt aan Mark Rutte, én het overbelaste zorgpersoneel in Nederland", constateert Borst. 

"De gekkies gingen gisteren in shifts van 600 man in de kerk zitten en vertrouwden hun lot toe aan hun vermeende Schepper. Zeer tegen mijn natuur in ben ik tijdens deze pandemie bereid gedienstig te zijn", verzekert hij. "Als het moet zet ik een mondkapje op, ik beperk mijn reizen, waar ik ga probeer ik 1,5 meter afstand te houden. Wat de lege voetbalstadions betreft heb ik wel een verzoek aan onze premier en minister Hugo de Jonge: maak over twee weken een uitzondering voor de Kuip", adviseert Borst. 

"Casper van Eijck, clubarts van Feyenoord, is bezig data te verzamelen over hoe het nou precies zit met dat rotvirus in de buitenlucht", legt hij uit. "Tijdens de thuiswedstrijden tegen FC Twente en ADO Den Haag zijn de eerste schreden gezet. Om dat wetenschappelijk onderzoek voort te kunnen zetten zou Feyenoord - Sparta gedeeltelijk met publiek gespeeld moeten worden. Het is competitievervalsing, maar ach, dat voordeel gunnen we krasse knar Advocaat toch wel?" 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand