Testen bij FC Twente Vrouwen? ''Wordt een enorme kostenpost''

0
Testen bij FC Twente Vrouwen? ''Wordt een enorme kostenpost''

De Vrouwen Eredivisie wordt waarschijnlijk snel weer hervat. De vraag is of er voldoende voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden. Zo is een van de discussiepunten of er ook bij de vrouwen getest gaat worden.

Bij de mannen wordt iedereen rond het eerste elftal twee keer in de week getest. Bij de vrouwen gebeurt dat nog niet. "Als de clubs dat zelf moeten betalen wordt dat natuurlijk een enorme kostenpost, en niet iedereen kan dat zomaar opbrengen", zegt René Roord, technisch manager van FC Twente Vrouwen.

Roord sluit echter niet uit dat het in Enschede ook gaat gebeuren. "Bij Twente conformeren wij ons in elk geval aan alle regels. Dus als er vanaf nu elke week getest moet worden, dan doen we dat", aldus Roord in gesprek met TC Tubantia

Woensdag leek er nog een streep te gaan door de Vrouwen Eredivisie, omdat vrouwenvoetbal bij de KNVB onder officieel onder de amateurtak zou vallen. "Maar ik heb gehoord dat ergens notulen bestaan, waarin staat dat bij excessen de vrouwen toch bij de proftak horen. Maar die notulen heb ik nog nooit gezien", besluit Roord.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›