McClaren: ''Ola John bij RKC? Hoe kan dat? Ik snap er niets van''

3
McClaren: ''Ola John bij RKC? Hoe kan dat? Ik snap er niets van''

RKC Waalwijk kondigde vorige week een terugkeer aan van Ola John. Voor Steve McClaren, zijn voormalig trainer bij FC Twente, is de keuze een verrassing, zo vertelt hij tegenover TC/Tubantia.

"Het stelt me teleur", vertelt hij. "Ola John bij RKC? Hoe kan dat? Ik snap er niets van. Hoe oud is hij nu? 28 nog maar? Wat is er met hem gebeurd?" McClaren blikt met veel plezier terug op zijn tijd in Enschede. "We hadden een heerlijke aanval met jongens als Nacer Chadli, Luuk de Jong en Ola John."

De oefenmeester werkte een half jaar samen met de aanvaller. "Ola deed me denken aan Eljero Elia. Zijn potentieel was enorm, die jongen was top, top, top. En hij was een 'nice boy', kwam nooit in de problemen. Ik herinner me ook mooie goals tegen PSV en Boekarest."

John werd uiteindelijk verkocht aan Benfica. "Twente moest verkopen", zegt McClaren. "Maar hij is te vroeg verkocht, hij was nog niet klaar om te gaan. In Twente was de omgeving perfect voor hem. Ik vind het vervelend dat het zo is gelopen en ben teleurgesteld dat het niet is gelukt. Ola had de top moeten halen."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 16 Oct 2020 om 18:58
  • Quote van 16 Oct 2020 om 11:36
   Potentie had hij zeker. Maar ja, mentaliteit en goede begeleiding zijn ook zeer belangrijk. En volgens mij schortte het vooral aan het eerste bij hem.
  Mentaliteit? Tja hij is nog steeds prof heeft nu wél de mentaliteit om bij een kleine club als RKC zijn cariere weer leven innte blazen. Hij is te vroeg vertrokken (noodgedwongen). Dus eerder slechte begeleiding.
 • 16 Oct 2020 om 12:34
  Had heel veel potentie. Jammer dat die naar de uitgang gewezen is.. Het jaar dat die een vol seizoen (2011/12) bij de senioren meedeed kwam die in de Eredivisie al met 8 goals en 15 assists! Ongekend zulke goede statistieken op die leeftijd en daarbij ook in de selectie van Oranje en volgensmij ook 1 of meerdere interlands.
 • 16 Oct 2020 om 11:36
  Potentie had hij zeker. Maar ja, mentaliteit en goede begeleiding zijn ook zeer belangrijk. En volgens mij schortte het vooral aan het eerste bij hem.
Sunday 19 September 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›