VIDEO | Samenvatting: FC Twente boekt ruime zege bij Willem II

FC Twente heeft vandaag geen problemen gehad in de uitwedstrijd bij Willem II. De Tukkers wonnen overtuigend met 0-3 en zijn daardoor de lijstaanvoerder in de Eredivisie.

Het waren weer dezelfde smaakmakers als in de afgelopen weken bij de Tukkers die het deden voor de ploeg uit Enschede. Al in de tweede minuut maakte Danilo op aangeven van Cerny zijn derde van het seizoen. Na de snelle openingstreffer leunden de Tukkers achteruit en kreeg Willem II de nodige kansen. Desalniettemin gingen de Tukkers de kleedkamer in met een 0-1 voorsprong.

Na rust werd het nog erger voor Willem II. Al vrij snel was het Jayden Oosterwolde die zijn eerste goal maakte in het betaald voetbal, de assist werd hierbij geleverd door Danilo. Diezelfde Danilo legde een minuut of vijftien later aan voor een penalty. In het strafschopgebied maakte Nelom hands.

Danilo faalde in eerste instantie, maar revancheerde zich in de rebound. Met een comfortabele 0-3 voorsprong speelden de Tukkers de wedstrijd vrij gemakkelijk uit, waar er zelfs nog de nodige kansen kwamen op uitbouw van de score.

Willem II - FC Twente 0-3 (0-1)