Perez: ''Vaak is de verwachting bij FC Twente te hoog gespannen''

9
Perez: ''Vaak is de verwachting bij FC Twente te hoog gespannen''

FC Twente presteert uitstekend in de Eredivisie. De Tukkers zijn na vijf wedstrijden nog ongeslagen en dat terwijl er in de zomer nauwelijks een elftal geformeerd kon worden. Clubwatcher Leon ten Voorde is te spreken over het werk van technisch directeur Jan Streuer.

"Als je nu kijkt, dan hebben ze die selectie best wel logisch samengesteld", zegt Ten Voorde bij Voetbalpraat. "De technische leiding heeft best wel veel logische dingen gedaan en dan denk je soms: is het allemaal wel zo moeilijk? Dat is wel heel makkelijk gezegd nu, maar ze hebben gewoon best wel slimme en goede spelers gehaald. Het is rustig rondom de club en de supporters hebben een heel goed gevoel."

Kenneth Perez is iets minder te spreken over het beleid van FC Twente. "Ik was er wel voorstander van dat ze wat anders gingen doen, iets vernieuwend. Eigenlijk zijn ze met het old boys network gekomen, met Jan Streuer en Ron Jans", aldus de oud-speler van FC Twente.

"Het gaat op dit moment hartstikke goed, maar wat verwacht je van FC Twente?", vraagt Perez zich af. "Dat ze vijfde worden of tiende? Het valt en staat met verwachtingen. Heel vaak is de verwachting van het publiek bij FC Twente te hoog gespannen. Dat correspondeert niet altijd met de kwaliteit op het veld."

"Het verwachtingspatroon was echt al wel bijgesteld bij de achterban", meent Ten Voorde. "Die hadden zoiets van: laten we in godsnaam dit seizoen snel veilig zijn en laten we een keer een leuke wedstrijd zien. Dat is al heel lang geleden in De Grolsch Veste."

9 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 21 Oct 2020 om 12:04
  Vorig seizoen hadden we een vernieuwende trainer. Ik ben blij dat we nu 'old boys' hebben.
 • 21 Oct 2020 om 01:01
  Maar wat zegt Perez nou eigenlijk dan? Dat hele betoog gaat nergens naartoe, er zit geen conclusie aan. Old boys netwerk, niet vernieuwend, te hoog verwachtingspatroon, plek 5 of zes. Oké... maar waar ben je daar dan precies negatief over? Wat is er mis mee nadat je vorig jaar bijna opnieuw gedegradeerd bent? En als plek 5 of 10 in beeld is, dan klopt dat verwachtingspatroon toch gewoon? Kortom; hij lult maar om te lullen. Zit totaal geen idee achter dit verhaal. Populist is het. Leuke voetballer, vervelende vent op TV. Categorie Hooijdonk als je t mij vraagt.
 • 20 Oct 2020 om 21:35
  Tjonge zeg Te Voorde is ook bijgedraaid,die loopt nu wel erg met de meute mee .....????
 • 20 Oct 2020 om 19:40
  Ach, Perez leeft in zijn eigen "old boys network" bubbel en meet zich een rol als vrije denker aan. Maar wie zit nu nog te wachten op dergelijke onzin!
 • 20 Oct 2020 om 19:29
  Perez goede voetballer bij ons, maar vind hem zo een dweil beetje arrogant ventje. Maar was goede voetballer bij ons ...en verder wil ik eigenlijk niets van hem horen.
 • 20 Oct 2020 om 19:19
  Voor het kampioenschap gaan we niet meedoen en hoop ook niet in de onderste regionen te moeten strijden maar hoop wel dat we een leuk voetballend team te zien krijgen en of we 11 of 4e worden vind ik in onze situatie niet zo relevant.
 • 20 Oct 2020 om 17:30
  Plaats 10, teken ik vandaag nog voor. Alles beter is mooi meegenomen.
 • 20 Oct 2020 om 17:12
  Vind dat Ten Voorde het hier goed verwoord, zolang Twente zich maar veilig stelt en laat zien dat ze er vol op willen klappen is het grootste deel van de achterban meer dan tevreden. Waar Perez dat hoge verwachtingspatroon vandaan haalt is mij een raadsel, want dat is er eigenlijk al jaren niet meer.
 • 20 Oct 2020 om 16:55
  Nou mijn verwachtingen zijn echt niet bijgesteld. Snel veilig spelen en een eindplaats bovenin het rechterrijtje zou hartstikke mooi zijn. En dan ook nog eens leuk voetbal, dan worden we al dik verwend gezien de afgelopen jaren.
Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›