David had clubs voor het uitkiezen: ''Niet interessant genoeg''

0
David had clubs voor het uitkiezen: ''Niet interessant genoeg''

Chris David (27) heeft een contract voor één seizoen getekend bij Würzburger Kickers. De voormalig FC Twente-middenvelder is blij dat hij eindelijk een nieuwe club gevonden heeft. 

"Ik heb heel lang in onzekerheid gezeten", vertelt hij op de website van Voetbal International. "Je moet geduld hebben, positief blijven, veel bidden en hopen op een bevrijdend telefoontje van je zaakwaarnemer of van iemand anders die je kan helpen. Er kwam hier en daar wel wat voorbij, maar dat was niet interessant genoeg", aldus David, die de clubs voor het uitkiezen had.

"Azerbeidzjan, Finland, het derde niveau van Turkije… Dat paste voor mijn gevoel niet echt bij mij", vervolgt de creatieve linkspoot. "Je zit als speler zonder club niet in een luxepositie, maar als voetballer kan je niet alles aanpakken wat voorbij komt, denk ik. Je keuzes moeten goed zijn voor je toekomst en je carrière. Daar moet je dus goed over nadenken", beseft David. 

Maandenlang zat hij in de wachtkamer. "Mijn zaakwaarnemer was hard voor me aan het werk, maar gaf ook aan dat het door corona heel veel spelers transfervrij zijn en dat de markt gewoon heel anders is geworden. En dus blijf je afwachten, voor jezelf trainen, geduld houden. Op een erge blessure na is dit de zwaarste periode voor een voetballer: zonder club zitten", blikt hij terug. 

"Het is mentaal best wel zwaar geweest, maar ik heb als voetballer al veel gemaakt. Dan doel ik op blessures en op de landen waar ik al gespeeld heb", legt hij uit. "Daar heb ik van alles van geleerd, dus mij krijg je niet zo gemakkelijk gek. En ik ben gelovig en weet dat alles met een reden gebeurt. Het klinkt cliché, maar het is wel waar: als je hard werkt en goed je best blijft doen, komt alles vanzelf goed."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!