''Ebuehi is eigenlijk al voor de helft een speler van FC Twente''

4
''Ebuehi is eigenlijk al voor de helft een speler van FC Twente''

FC Twente heeft met Ebuehi (Benfica), Pierie (Ajax), Markelo (Everton), Ilic (Manchester City), Dervisoglu (Brentford), Cerny (FC Utrecht), Danilo (Ajax), Lamprou (PAOK) en Jeremejeff (Dynamo Dresden) maar liefst negen huurlingen in de gelederen. 

Leon ten Voorde ziet echter dat de invloed van de huurlingen vooralsnog wel meevalt. "Sterker nog: FC Twente speelde tot dusverre in elke wedstrijd met vijf spelers uit de eigen opleiding", blikt hij terug op de website van Tubantia. "Afgelopen zaterdag bij Willem II waren dat Joël Drommel, Jayden Oosterwolde, Wout Brama, Godfried Roemeratoe en Jesse Bosch", aldus Ten Voorde. 

"Er is geen club in de eredivisie die zoveel ‘eigen product’ binnen de lijnen heeft staan. Zelf het opleidingsinstituut Ajax niet", vervolgt hij. "Van de negen huurlingen stonden er in Tilburg ‘slechts’ drie aan de aftrap: Ebuehi, Cerny en Danilo. In het geval van Ebuehi heeft FC Twente een optie tot koop die volgens technisch directeur Jan Streuer makkelijk op te brengen is", weet Ten Voorde.

"Ebuehi is dus eigenlijk al voor de helft een speler van FC Twente. En FC Twente heeft in het geval van Danilo wel een doorverkooppercentage bedongen", verklapt de clubwatcher, die verwacht dat de Tukkers uiteindelijk ook geld kunnen verdienen op drie andere spelers. "Met Joël Drommel, Jayden Oosterwolde en Godfried Roemeratoe heeft de club in elk geval weer  ‘eigen’ waarde in huis."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Oct 2020 om 16:09
  Heerlijk om dit zo te lezen eindelijk gaat het eens weer gewoon over voetbal en voetballers dit is lang niet meer geweest.
 • 23 Oct 2020 om 15:48
  Nu die andere helft nog en dan kww.Allemaal financieel directeuren hier.

 • 23 Oct 2020 om 15:29
  Snel, lang, voetballend heerlijk. Koopje dus.
 • 23 Oct 2020 om 15:13
  Prima speler, twee klassen beter dan Markelo,zou hem hier graag definitief hier zien