Ten Voorde vol lof: ''Wordt Menig daarmee niet tekort gedaan?''

FC Twente neemt het zondag in de Grolsch Veste op tegen PSV, maar trainer Ron Jans kan vanwege een positieve coronatest (waarschijnlijk) geen beroep doen op Queensy Menig. Leon ten Voorde denkt dat het ontbreken van de aanvaller 'een groter gemis' is dan menigeen denkt. 

"Het was een veelgehoorde reactie onder de FC Twente-supporters na het wegvallen van Queensy Menig voor de topper tegen PSV komende zondag: Gelukkig zijn er goede alternatieven. Maar wordt Menig daarmee niet tekort gedaan? (...) De Amsterdammer zal altijd een veredelde momentenspeler blijven met een plafond dat misschien voor de subtop nog niet toereikend is", schrijft de clubwatcher.

"Maar trainer Ron Jans heeft dit seizoen nog geen moment getwijfeld hem in te wisselen voor een speler die in de basis misschien meer kwaliteit heeft", vervolgt hij op de site van Tubantia. "De reden is dat Menig tot dusverre levert. Drie goals in acht duels en alle drie waren ze de openingstreffer van een wedstrijd. Van de twintig gescoorde goals was het trio Cerny-Danilo-Menig betrokken bij zeventien treffers." 

"Nog een statistiek waarin het wapen van Menig naar voren komt: FC Twente scoorde maar liefst dertien van de twintig doelpunten uit de omschakeling", blikt Ten Voorde terug. "Menig is zo’n aanvaller die je net als zíjn collega’s voorin in de diepte altijd kunt wegsturen. Tegenstanders vrezen daarom de kracht van de Twentse counter, omdat je met alle drie spitsen rekening moet houden", legt hij uit.

De verslaggever is benieuwd die PSV-verdediger Denzel Dumfries zondag moet afstoppen. "Menig verdedigt als het moet mee tot aan de eigen achterlijn", constateert hij. "Spelers als Dervisoglu en Lamprou zijn aan de bal verfijnder, maar kunnen zij het zondag tegen PSV 90 minuten lang opbrengen om achter Denzel Dumfries aan te rennen als dat nodig is?" 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand