Ten Voorde vol lof: ''Wordt Menig daarmee niet tekort gedaan?''

6
Ten Voorde vol lof: ''Wordt Menig daarmee niet tekort gedaan?''

FC Twente neemt het zondag in de Grolsch Veste op tegen PSV, maar trainer Ron Jans kan vanwege een positieve coronatest (waarschijnlijk) geen beroep doen op Queensy Menig. Leon ten Voorde denkt dat het ontbreken van de aanvaller 'een groter gemis' is dan menigeen denkt. 

"Het was een veelgehoorde reactie onder de FC Twente-supporters na het wegvallen van Queensy Menig voor de topper tegen PSV komende zondag: Gelukkig zijn er goede alternatieven. Maar wordt Menig daarmee niet tekort gedaan? (...) De Amsterdammer zal altijd een veredelde momentenspeler blijven met een plafond dat misschien voor de subtop nog niet toereikend is", schrijft de clubwatcher.

"Maar trainer Ron Jans heeft dit seizoen nog geen moment getwijfeld hem in te wisselen voor een speler die in de basis misschien meer kwaliteit heeft", vervolgt hij op de site van Tubantia. "De reden is dat Menig tot dusverre levert. Drie goals in acht duels en alle drie waren ze de openingstreffer van een wedstrijd. Van de twintig gescoorde goals was het trio Cerny-Danilo-Menig betrokken bij zeventien treffers." 

"Nog een statistiek waarin het wapen van Menig naar voren komt: FC Twente scoorde maar liefst dertien van de twintig doelpunten uit de omschakeling", blikt Ten Voorde terug. "Menig is zo’n aanvaller die je net als zíjn collega’s voorin in de diepte altijd kunt wegsturen. Tegenstanders vrezen daarom de kracht van de Twentse counter, omdat je met alle drie spitsen rekening moet houden", legt hij uit.

De verslaggever is benieuwd die PSV-verdediger Denzel Dumfries zondag moet afstoppen. "Menig verdedigt als het moet mee tot aan de eigen achterlijn", constateert hij. "Spelers als Dervisoglu en Lamprou zijn aan de bal verfijnder, maar kunnen zij het zondag tegen PSV 90 minuten lang opbrengen om achter Denzel Dumfries aan te rennen als dat nodig is?" 

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Nov 2020 om 16:34
  Dervisoglu heeft denk ik meer voetballend vermogen dan Menig, je moet Menig niet te kort doen maar Dervisoglu kan het best opvangen.
 • 19 Nov 2020 om 15:52
  • Quote van 19 Nov 2020 om 15:50
   Gewoon middenvelder erbij zetten, om dumfries evt op te vangen, maar hallo het is dumfries maar hoor, geen messi
  Gewoon Bosch als extra CVM dan steeds naar binnen laten knijpen wanneer Dumfries de middenlijn overkomt zodat de back altijd rugdekking heeft.
 • 19 Nov 2020 om 15:50
  Menig wordt onderschat. Met het huidige spelsysteem is hij een zeer belangrijk. Die vang je niet zo op.
 • 19 Nov 2020 om 15:50
  Gewoon middenvelder erbij zetten, om dumfries evt op te vangen, maar hallo het is dumfries maar hoor, geen messi
 • 19 Nov 2020 om 14:01
  We gaan het zien. Ik ben niet zo overtuigd van de kwaliteiten van Menig, ik vind dat hij (te) vaak balverlies lijdt. Er zijn genoeg vervangers die op die positie kunnen spelen, maar ook die hebben ieder hun mindere punten: Dervisoglu (minder meeverdedigen), Lamprou (is niet in vorm) en Van Leeuwen (komt net kijken). Ik ben wel benieuwd hoe goed Twente zich tegen PSV kan profileren.
 • 19 Nov 2020 om 13:54
  Menig is wel te missen. Roemeratoe zou een groter gemis zijn.