Spitse keert terug in Eredivisie en tekent bij Nederlandse topclub

1
Spitse keert terug in Eredivisie en tekent bij Nederlandse topclub

In navolging van Stefanie van der Gragt heeft Ajax Vrouwen opnieuw een international teruggehaald naar de Nederlandse velden. De Amsterdamse club heeft zojuist de komst van Sherida Spitse aangekondigd.

De recordinternational van de OranjeLeeuwinnen heeft een contract getekend dat ingaat op januari 2021 en een looptijd heeft van anderhalf jaar, tot en met 30 juni 2022. Spitse komt over van het Noorse Vålerenga.

Daarmee keert de middenveldster terug op Nederlandse bodem. Spitse begon haar carrière bij SC Heerenveen Vrouwen en speelde vervolgens bij FC Twente Vrouwen, Lillestrøm SK, nogmaals FC Twente Vrouwen en dus Vålerenga.

"De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland”, vertelt Spitse. "Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi", zegt ze op de website van haar nieuwe club.

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, is in haar nopjes met de komst van de middenveldster. "Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt."

"Langzamerhand begint het team steeds meer vorm te krijgen. De komst van Stefanie van der Gragt afgelopen zomer gaf al een enorme boost. Als je het hebt over karakters in je elftal, dan horen Stefanie en Sherida wel in dat rijtje thuis", aldus Koster.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Nov 2020 om 13:55
    boeit niemand dat ze voor de joden kiest