Jans geniet: ''Of zij het niet vol kunnen houden weet ik niet''

2
Jans geniet: ''Of zij het niet vol kunnen houden weet ik niet''

FC Twente hield zondag een punt over aan de thuiswedstrijd tegen PSV. Trainer Ron Jans was blij dat zijn ploeg in de tweede helft kon profiteren van de vermoeide bezoekers uit Eindhoven.

"De tweede helft ging de intensiteit bij PSV vervolgens omlaag en dat zag ik ook eerder tegen PAOK", zegt Jans in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of zij het niet vol kunnen houden weet ik niet, ik weet wel dat wij topfit zijn. Over 90 minuten bekeken was een gelijkspel wel terecht."

De trainer van de club uit Enschede vond PSV in de eerste helft goed spelen, maar hield zijn team in de rust voor dat er nog iets te halen viel. "Dus kon ik zeggen: oké, PSV was écht goed. Een ploeg met veel potentie", geeft Jans aan. "Maar wij hangen nog in de wedstrijd."

FC Twente werd in de eerste helft bijna op een grotere achterstand gezet, nadat PSV een makkelijk gegeven strafschop kreeg. "En ik geloof op zo'n moment dan in het lot", glundert Jans, die Eran Zahavi zag missen. "Het was geen penalty en dus ging-ie er ook niet in."

Jans was blij dat FC Twente later ook een strafschop kreeg, maar dat had van de oefenmeester eigenlijk niet gehoeven. "Volgens de nieuwe handsregel is dat een pingel, maar ik vind die regel helemaal niks", doelt hij op de handsbal van Cody Gakpo.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Nov 2020 om 10:33
  • Quote van 23 Nov 2020 om 23:38
   Eerlijk, oprecht, integer. Jans is de beste trainer sinds jaren bij onze club. Hoop dat hij nog heel erg lang mag blijven!
  Maar wil ook niet teveel erover zeggen, wel vreemd.
 • 23 Nov 2020 om 23:38
  Eerlijk, oprecht, integer. Jans is de beste trainer sinds jaren bij onze club. Hoop dat hij nog heel erg lang mag blijven!
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›