Streuer legt lat hoog: ''Als je er vijf haalt, moeten er vier slagen''

0
Streuer legt lat hoog: ''Als je er vijf haalt, moeten er vier slagen''

Jan Streuer heeft een drukke transferzomer achter de rug. De technisch directeur van FC Twente moest een geheel nieuwe ploeg formeren in Enschede en dat lukte hem alleraardigst.

Waar collega's als Marc Overmars van Ajax zeggen dat je het 'fantastisch doet als de helft van je aankopen slaagt", legt Streuer de lat een stuk hoger. "Als je er vijf haalt, moeten er vier slagen", is de technisch directeur ambitieus in gesprek met de Volkskrant.

Tot dusver lijkt Streuer aardig te slagen in die missie, maar de selectie telt wel negen huurlingen. "Je ontkomt niet aan huurconstructies met onze middelen", meent de technisch directeur. "Zelfs dat is al lastig, want de goede spelers hebben meer keus."

"We hebben geprofiteerd van de naam die Twente nog steeds heeft", vervolgt Streuer. "Bijna 20.000 seizoenkaarthouders; dat is krankzinnig veel. Maar we hebben ook vier jeugdspelers contracten gegeven, die profiteren van de aanwezigheid van de huurlingen en Brama. En straks hebben we onze handen vrij als er veel spelers door de coronacrisis op de markt komen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!