Drommel waarschuwt: ''Nee, dat moet je niet bij mij flikken''

0
Drommel waarschuwt: ''Nee, dat moet je niet bij mij flikken''

Joël Drommel onderscheidde zich zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV door een strafschop van Eran Zahavi te stoppen. De doelman van FC Twente wist eerder al een penalty van Feyenoorder Steven Berghuis te keren en ontpopt zich dus tot penaltykiller.

"Je weet niet nooit wat ze doen", reageert Drommel bij Peptalk. "Maar een rechtspoot schiet vaker over zijn standbeen dan recht vooruit. Het is natuurlijk lezen hoe hij de aanloop neemt en goed kijken. Maar er komt ook een beetje geluk bij kijken. Je moet gokken, want anders ben je te laat. Van de laatste vijf penalty's is er maar één ingegaan. Dat is een prima statistiek."

Drommel is vanaf de strafschopstip nog nooit verschalkt met een 'Panenka'. "Bij mij is dat gelukkig nog niet gebeurd", lacht de sluitpost, die zijn ploeggenoten op de training ook heeft gewaarschuwd. "Dan schiet je die bal voor zijn harses. Het is vernederend, maar dan moet je langer blijven staan en ik kijk altijd goed naar de bal. Maar nee, dat moet je niet bij mij flikken."

Het wordt keepers wel steeds moeilijker gemaakt om penalty's te keren, omdat zij met één voet op de lijn moeten blijven staan. "Ik vind dat ook echt een kromme regel", reageert Drommel. "Je moet heel lang wachten en je goal is dan nog veel groter als je op de lijn blijft staan."

Foto: NESImages.nl

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›