Grolsch Veste geschilderd als Van Gogh: ''Heel speciaal voor mij''

4
Grolsch Veste geschilderd als Van Gogh: ''Heel speciaal voor mij''

Stadion De Grolsch Veste is vereeuwigd op canvas door kunstenaar Erika Stanley voor haar bekende serie Als Van Gogh. De machtige thuisbasis van FC Twente is het eerste stadion buiten de geijkte top 3 die Erika in Van Gogh-stijl heeft geschilderd. En dat is geen toeval.

Afgelopen zomer bezocht Van Gogh-specialist Erika Stanley De Grolsch Veste. De stadions van Ajax, PSV en Feyenoord had ze al in de stijl van Van Gogh geschilderd, nu was er ruimte voor nieuwe werken. Aangekomen in Enschede wist ze het meteen: dit werd het eerste stadion buiten de traditionele top drie dat ze ging schilderen. 

"Hier heeft Bryan Ruiz gespeeld in het jaar van de landstitel, dat is heel speciaal voor mij", zegt Stanley, die naast de Nederlandse ook de Costa Ricaanse nationaliteit heeft. "Daarbij gaat er een geweldige kracht uit van De Grolsch Veste."

"Als je eromheen loopt of op het plein van een afstandje naar het stadion kijkt, dan is de voetbalemotie voelbaar. Je wil dan maar één ding: naar binnen! Dat heeft niet elk stadion zo sterk als De Grolsch Veste. Dit stadion verdient het dan ook zeker om geschilderd te worden Als Van Gogh", aldus Stanley. Reproducties van het schilderij zijn hier vanaf 14,95 euro in verschillende formaten te bestellen.

Foto: Erika Stanley

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 27 Nov 2020 om 23:02
  Ikzeg. Ik zou het zeker graag willen hebben. Super gedaan zeg
 • 27 Nov 2020 om 15:29
  Te bestellen op internet. 350 euro voor exemplaar van 90 bij 90. Ga hem zeker kopen.
 • 27 Nov 2020 om 15:27
  Prachtig gedaan !
 • 27 Nov 2020 om 15:20
  Mooi, ik hou van frisse kleuren
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›