Rutten blikt terug: ''Dat hadden we te danken aan Ton van Dalen''

0
Rutten blikt terug: ''Dat hadden we te danken aan Ton van Dalen''

Diego Armando Maradona is deze week op 60-jarige leeftijd overleden en Fred Rutten heeft in het verleden met FC Twente één keer gespeeld tegen de Argentijnse superster. Hij kan zich de vriendschappelijke wedstrijd in 1985 nog goed herinneren. 

"Dat hadden we te danken aan Ton van Dalen (manager van FC Twente, red.)", blikt hij terug op de website van RTV Oost. "Die had een ontzettend groot netwerk. Hij regelde wedstrijden tegen Köln, Roma, Sampdoria. Prachtig was dat", aldus Rutten, die volop genoot van het duel in Napels. 

"Er waren 60.000 mensen en die zongen alleen maar Maradona-liederen", vervolgt hij. "Ik begon op de bank en weet nog dat ik vanaf zijn eerste actie alleen maar Maradona heb gevolgd. Hij deed dingen op het veld waar wij als voetballers alleen maar van konden dromen", blikt Rutten terug. 

"Het was een geweldige gewaarwording om dat allemaal te kunnen zien", legt hij uit. "Hij had een dusdanige snelheid, gekoppeld aan techniek, dat hebben niet veel spelers. Hij kon op de vierkante meter een speler van de tegenpartij uitspelen", constateert Rutten, die vol lof is over Maradona. 

"Hij had maar één doel en dat was Argentinië wereldkampioen (in 1986, red.) maken. Toen had hij al de nodige problemen, dat wist iedereen", blikt hij terug. "En als je er dan in slaagt toch je doel te bereiken, dan ben je een hele, hele grote speler", besluit Rutten. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!