''FC Twente speelde voor een half miljoen mensen zonder sponsor''

2
''FC Twente speelde voor een half miljoen mensen zonder sponsor''

Iwan van Duren constateert dat er steeds meer mensen kijken naar het vrouwenvoetbal in Nederland. De verslaggever van Voetbal International is blij dat steeds meer internationals, zoals Kika van Es (FC Twente) en Sherida Spitse (Ajax), terugkeren naar de Eredivisie. 

"Bij FOX Sports zien ze nu hetzelfde als bij de NOS", schrijft hij in het weekblad. "De kijkcijfers van het eerste duel dat daar twee weken geleden werd uitgezonden was een wake-up call voor de zenderbazen in Hilversum. Die moesten de dag erna even twee keer kijken naar de aantallen", stelt Van Duren.

"Maar het stond er echt. Het aantal kijkers voor de vrouwen van PSV en FC Twente was doodleuk 508 duizend", vervolgt hij enthousiast. "Dat zijn cijfers waar de eerste sponsor nu toch weleens van wakker moet schrikken. FC Twente speelde negentig minuten voor een half miljoen mensen zonder shirtsponsor", aldus Van Duren, die positief is over het 'ambitieuze plan' van de Eredivisie en sponsor ING. 

"De zichtbaarheid wordt door de tv-deals in één klap vele malen vergroot. PSV, Ajax en FC Twente zijn al goed bezig. Maar het echte meetmoment zal de Champions League zijn", benadrukt hij. "Daar wordt doorgaans duidelijk dat onze clubs wel groeien, maar dat de achterstand met de top óók groeit. Vooralsnog blijft Oranje daarom de grote katalysator. De komende drie zomers zijn er eindtoernooien, in 2027 wil de KNVB zelfs het WK naar Nederland halen. Dat vliegwiel draait nog wel even door", voorspelt Van Duren. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Nov 2020 om 19:52
    Het lijkt me dat een gekwalificeerd bestuurder wel een sponsor op de borst van dé topclub van Nederland zou moeten kunnen krijgen. Hier zitten niet de juiste mensen op.
  • 30 Nov 2020 om 16:09
    Vrouwenvoetbal, ik begin er gewoon niet aan. Heb wel eens een paar wedstrijden van het Nederlandse dameselftal gezien en vond dat ze het aardig deden, maar de intensiteit en alles is stukken lager. Alleen het Amerikaanse team vond ik op een topteam lijken. De rest is gewoon te traag en maken wedstrijden saai om naar te kijken. De hele campagne om vrouwenvoetbal groter te maken is goed, totdat het mannenvoetbal er ook softer van wordt. Daarmee doel ik op alle lichte aanrakingen die door de VAR als penalty worden aangemerkt. Als dit zo doorgaat kijk ik over een paar jaar helemaal geen voetbal meer
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›