'Dan staan Manchester City en Liverpool bij Streuer op de stoep''

Paul van der Kraan verraste deze zomer met het aanstellen van Jan Streuer, een keuze die tot nu toe goed heeft uitgepakt. FC Twente-clubwatcher Leon ten Voorde vindt het fijn dat het 'gokje' een keer goed is uitgepakt.

"Dat hebben we wel vaker benoemd op deze plek, maar voetbal is vaak toeval. Jan Streuer was een noodverband. Ze hadden gezegd: 'Op die dag komt er sowieso een technisch directeur' en die was er niet. Toen is Jan Streuer maar gebeld. Daarvoor is het links en rechts alle kanten opgeschoten met de personen die benaderd zijn, waarin eigenlijk totaal geen logica zat", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand.

De clubwatcher beseft dat het ditmaal goed is uitgepakt. "Je moet soms wat geluk hebben en dit heeft goed uitgepakt, hoewel we over het aankoopbeleid van FC Twente ook wel wat te zeggen hebben", vervolgt Ten Voorde. "Het kan natuurlijk ook niet, maar niet alle spelers zijn succesnummers. Van de nieuwelingen spelen er ook heel veel niet. Lamprou valt tegen, Dervisoglu is er net, die kun je nog niet beoordelen vind ik. Gijs Smal heeft het heel erg moeilijk. Ik vind dat Kik Pierie tot dusver niet imponeert."

Dario Dumic, Tyronne Ebuehi en Danilo maken tot dusver wel indruk. "Dumic deed het goed, maar raakt geblesseerd daar kun je niets aan doen. Ebuehi is een voltreffer. Danilo en Cerny hoeven we het niet over te hebben, dat zijn ook voltreffers. Streuer zei in de Volkskrant dat er vier van de vijf voltreffers moeten zijn... als Jan dat gemiddelde haalt, staan binnenkort Manchester City en Liverpool bij hem op de stoep", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand