Brondeel over FC Twente: ''Ze trokken de kaart van de jeugd''

5
Brondeel over FC Twente: ''Ze trokken de kaart van de jeugd''

Jorn Brondeel heeft het tot nu toe uitstekend naar zijn zin bij Willem II. De 27-jarige doelman uit België, die sinds de blessure van Robbin Ruiter onder de lat staat bij de club uit Tilburg, vertrok afgelopen zomer bij FC Twente.  

“Twente sloeg op budgettair vlak een nieuwe weg in”, blikt hij terug op de website van HLN. "Ze trokken de kaart van de jeugd en er mocht een doelman vertrekken. Ik had al snel begrepen dat ik dat zou zijn. Waar ze elders open kaart zouden spelen en kortaf zouden zeggen ‘je weegt op het budget, je moet vertrekken’, ging het er bij Twente wel veel gematigder aan toe", aldus Brondeel.

"Mocht ik geen nieuwe club gevonden hebben, zou ik er ook mijn contract gewoon kunnen uitdoen", vervolgt hij. "Maar ik had geen vooruitzichten op speelminuten en ook geen perspectieven wat geïnteresseerde clubs betreft. Het grootste probleem was dat ik amper had gespeeld en elders amper op de radar stond. Er gingen een aantal weken voorbij en toen belde Harald Wapenaar.”

“Ik kende hem al van bij Lierse en het contact met Willem II voelde meteen goed. Ik was oprecht blij met de transfer", legt Brondeel uit. "Willem II is tenslotte al jaren een stabiele club, die ook op sportief vlak goed presteerde.  Tot dusver heb ik helemaal nog geen spijt van mijn keuze. Ik had ook bij Twente kunnen blijven en verder wegzakken in de anonimiteit, maar in plaats daarvan nam ik mijn carrière in eigen handen en koos ik voor de moeilijkste optie", besluit de sluitpost. 

Foto boven via: NES Images

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 4 Dec 2020 om 18:19
  • Quote van 4 Dec 2020 om 16:08
   Ik ook. Maar nu onder de lat bij W2 laat hij gewoon zien dat het een matige keeper is. Ben absoluut niet gecharmeerd van hem.
  Was onze keeper tijdens het degradatiejaar. Een goede verdediging begint bij een betrouwbare keeper, dat was hij niet. Past beter in de KKD deze jongen
 • 4 Dec 2020 om 17:13
  Robbin Ruiter is 24??? Eerder 34.
 • 4 Dec 2020 om 16:39
  Heeft een aantal jaar flink z’n zak kunnen vullen bij Fct. Hij had een heel goed contract.
 • 4 Dec 2020 om 16:08
  Ik ook. Maar nu onder de lat bij W2 laat hij gewoon zien dat het een matige keeper is. Ben absoluut niet gecharmeerd van hem.
 • 4 Dec 2020 om 16:07
  ik snap hem wel