Jans: ''Heb met hem verspreid over drie dagen urenlang zitten praten''

1
Jans: ''Heb met hem verspreid over drie dagen urenlang zitten praten''

Ron Jans is zeer tevreden over de ontwikkeling van Queensy Menig bij FC Twente. De trainer van FC Twente kent de vleugelaanvaller nog van zijn tijd bij PEC Zwolle en heeft veel aandacht aan hem geschonken.

"Na de eerste drie maanden hebben we evaluaties gemaakt van al onze spelers", vertelt een opgetogen Jans in gesprek met Trouw. "En daar ga je dan met hen over in gesprek. Normaal duurt zo'n onderhoud hooguit drie kwartier, met Queensy heb ik verspreid over drie dagen urenlang zitten praten. Over voetbal, maar ook over het leven, wat zijn doelen zijn."

"Hij is zoveel volwassener dan toen ik hem onder m'n hoede had bij PEC", vervolgt Jans vol lof. "Zoals ie nu beweegt en werkt, dat kon hij toen nog niet opbrengen, zowel mentaal als fysiek niet. Hij heeft ook een enorme boost gehad van de laatste tijd. Hij is een liefhebber, maar door een positieve coronatest mocht hij niet spelen en trainen, terwijl ie zich wel goed voelde. En nu schiet hij bij de club waar hij is opgeleid uit z'n slof."

Jans is zeer blij met Menig. "We hebben meer goede spelers, maar vandaag was er maar eentje man of the match. En als je hem dan zo vrolijk voor de camera's ziet staan, doet-ie snel nog even z'n oorbelletjes in... Hij praat anders dan ik, maar ook zoveel leuker. Daar kan ik echt van genieten."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Dec 2020 om 22:54
    Ikzeg. Wat een geweldige trainer he.
Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›