Alleen uitwedstrijden tellen: FC Twente aan kop met Ajax en Feyenoord

3
Alleen uitwedstrijden tellen: FC Twente aan kop met Ajax en Feyenoord

FC Twente presteert dit seizoen verbijsterend goed in uitwedstrijden. De Tukkers pakten onder leiding van Ron Jan dit seizoen al 16 punten op vreemde bodem. Dat is evenveel als Ajax en Feyenoord deden.

Zo weet Transfermarkt ons te vermelden dat alleen Ajax en Feyenoord boven FC Twente zouden staan, mochten alleen uitwedstrijden meetellen. Deze clubs scoorden weliswaar niet beter uit, maar scoorden wel meer en kregen minder doelpunten tegen en staan dus voor op basis van doelsaldo.

Thuis spelen de Tukkers een stuk minder indrukwekkend: van de 27 punten die de ploeg van Jans dit seizoen pakte, werden er 11 van die punten bijgeschreven na een thuiswedstrijd. FC Twente staat momenteel zesde in de Eredivisie. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Jan 2021 om 13:39
  • Quote van 10 Jan 2021 om 13:21
   Ze staan zesde!
  Ikzeg. Wb. Daar ben ik het volkomen mee eens. Als je goed kijkt werd er als team gevoetbald en inzet met meer als 100%. Zo hoort het, als je dan verliest heb ik er meer vrede mee, als ze maar aan rommelen. En nu donderdag avond. Eindelijk hoop ik op punten in onze veste. Want dat is helaas al weer een mooi tijdje geleden, ik zij in het begin van de competitie boven in het rechter rijtje en alles daar na is mooi meegenomen, en wat verbaasd mij wij fctwente staan 6e. Super.
 • 10 Jan 2021 om 13:36
  Ah! Statestieken waar je niks aan hebt!
 • 10 Jan 2021 om 13:21
  Ze staan zesde!
Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›