Lof vanuit Drenthe voor spel FC Twente: ''Tukkers zitten er bovenop''

2
Lof vanuit Drenthe voor spel FC Twente: ''Tukkers zitten er bovenop''

Lesmond Prinsen analyseerde gisteravond de wedstrijd van FC Emmen tegen FC Twente. Heel vrolijk werd hij niet van het spel van de Drentenaren.

"Het is echt heel pover, wat ik tot nu toe zie", zei hij gedurende de eerste helft in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Peña is onzichtbaar, omdat hij goed wordt gedekt door Twente. Tibbling staat zo ongeveer rechtsvoor, waar hij helemaal niet thuishoort. Jansen is te sloom, de twee centrale verdedigers staan veel te dicht op elkaar en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het moet echt anders."

Ook Prinsen was niet te spreken over het door FC Emmen vertoonde spel. "Weer wordt een Emmenaar opgejaagd", oordeelde hij. "De bal wordt goed veroverd, omdat Twente veel feller is. De Tukkers zitten er bovenop. De eerste goal komt daar uit voort en nu de tweede goal ook. Dat mag echt niet gebeuren. Emmen moet juist zo fel zijn. Kort doordekken, dat moet echt gebeuren. Emmen onderschept de bal gewoon niet. Geen één keer."

"Ik mis echt een stukje strijd. Emmen dwingt echt helemaal niks af. Je moet het met elkaar doen, he? Dat zie ik niet. Af en toe kijkt Jansen ook om, zo van: waar blijft iedereen? Ze vinden elkaar totaal niet. Het is allemaal zo passief. Als je zo de winterstop uitkomt... Niet best."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jan 2021 om 16:57
    Hoop dat ze erin blijven.
  • 10 Jan 2021 om 14:00
    Ikzeg. Helemaal mee eens. Strijd en passie dat is nu duidelijk, ik denk ons fctwente lezen vaak de topic hier, want ze gaan er strijdlustig op los. Zo hoort het ook. Nu heb ik het al aan gegeven op andere topic. Nu naar donderdag avond. Geef ze geen centimeter ruimte, er op of geen eten mentaliteit, dan weet ik zeker dat er eindelijk weer punten in onze eigen veste blijven. Natuurlijk ben ik super blij en trots als een pouw, op ons fctwente. Kom op fctwente.
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›