FC Twente test innovatief systeem: ''Ziet het meteen op zijn iPad''

2
FC Twente test innovatief systeem: ''Ziet het meteen op zijn iPad''

JOHAN Sports heeft inmiddels 125 teams als klant en in het betaald voetbal zelfs een marktaandeel van vijftig (!) procent. Gerben Kuitert is onder de indruk van het bedrijf, dat sinds 2014 systemen ontwikkelt om alle bewegingen van spelers op de voet te volgen. 

"Zit de speler er fysiek doorheen, of loopt hij juist de kantjes er af? De trainer ziet het op de bank meteen op zijn iPad…", schrijft hij op de site van Tubantia. "De jeugdafdeling van FC Twente en Heracles testte de afgelopen tijd een innovatief systeem dat fysieke prestaties al tijdens de wedstrijd en training in beeld brengt", weet Kuitert te melden. 

"De samenwerking met de bedenkers van JOHAN Sports vloeit voort uit de overname van dit sportdatabedrijf door Demcon", vervolgt hij. "Als een speler ‘diep in het rood’ staat, valt dat af te lezen aan bijvoorbeeld zijn snelheid van lopen en sprinten", aldus Kuitert, die weet dat Dennis Schipper (commissaris bij FC Twente) een groeimarkt voor sport en technologie ziet. 

"De nieuwe technologie is getest bij FC Volendam en de jeugd van FC Twente/Heracles, dat al met de V4-sensor van JOHAN Sports werkt", weet hij. "De software van JOHAN Sports wordt in de eredivisie al gebruikt door FC Emmen, in de eerste divisie door Volendam, FC Den Bosch en Helmond Sport en door de jeugdafdelingen van Feyenoord en ADO", besluit Kuitert. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Jan 2021 om 16:53
  • Quote van 11 Jan 2021 om 16:25
   Begint steeds meer op footballmanager te lijken. Wisselen al hij rood is.
  Haha ja inderdaad. Wel grappig dat FM21 juist minder goed laat zien of een speler er doorheen zit dan voorgaande edities omwille van realiteit
 • 11 Jan 2021 om 16:25
  Begint steeds meer op footballmanager te lijken. Wisselen al hij rood is.
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›