''Ouders missen veel van die ontwikkeling, we beseffen ons dat''

0
''Ouders missen veel van die ontwikkeling, we beseffen ons dat''

Op het Trainingscentrum in Hengelo rolt de bal sinds vorige week ook bij FC Twente / Heracles Onder 12. Trainer/coach Thomas Tijhuis vindt het fijn dat de jongens weer kunnen trainen. 

“Toen we terugblikten op de vakantie bleek dat spelers veel hebben gevoetbald", legt hij uit op de website van de voetbalacademie. "Voor de jongens duurt zo’n vakantie eigenlijk te lang, ze stonden te popelen om weer te beginnen", aldus Tijhuis, die laat weten dat de spelers bijna drie weken winterstop hadden. 

"Na enkele weken vakantie moet zowel het tempo als de snelheid weer omhoog", legt hij uit. "Daarom zijn we na de winterstop direct weer op tempo gaan dribbelen, om snelheid aan de bal te creëren. Technische vaardigheden en het wisselen van tempo aan de bal zijn dan belangrijk, vooral in de onderbouw.” 

Tijhuis had zich het begin van 2021 echter wel iets anders voorgesteld. “Het is wel jammer om te zien dat ouders van spelers hun kinderen op zaterdag niet kunnen zien voetballen. De ontwikkeling gaat volop door, dat is mooi. Maar ouders missen veel van die ontwikkeling, dat maakt het een moeilijke fase. Als trainers beseffen we ons dat. De jonge jaren zijn voor ouders immers het meest leuk om intensief te volgen.”

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›