Lukkien analyseert: ''FC Twente had dusdanig veel druk op de bal''

0
Lukkien analyseert: ''FC Twente had dusdanig veel druk op de bal''

Bij FC Emmen zijn de zorgen groot na de 1-4 nederlaag tegen FC Twente. De ploeg uit Drenthe blijft zonder zege en is hekkensluiter van de Eredivisie, maar trainer Dick Lukkien wil niet bij de pakken neerzitten.

Lukkien hoopt dinsdagavond op bezoek bij Heracles Almelo wel op een resultaat. "Het enige medicijn om hieruit te komen, is winnen", zegt de oefenmeester in het Dagblad van het Noorden. "En dat moet tegen een goed georganiseerde ploeg. Dat heeft Heracles de laatste drie wedstrijden wel laten zien."

Lukkien probeerde afgelopen weekend FC Twente te verrassen met een andere tactiek. "Wat we tegen FC Twente hebben geprobeerd is met een vierkant op het middenveld spelen, waarbij de buitenkanten naar binnen komen en de spitsen voor beweging moeten zorgen. Twente had dusdanig veel druk op de bal dat wij dat niet voor elkaar kregen. Ik ga nog even goed nadenken over wat er vanavond nodig is."

De trainer ziet wel mogelijkheden om te voetballen tegen Heracles Almelo. "Maar alleen als wij aan de bal kwalitatief goed zijn. Dat waren we afgelopen weekend niet. Bovendien waren we ook verdedigend duidelijk ondermaats. Het is echter heel verleidelijk om te blijven hangen in dergelijk negativisme. Dat heeft geen zin. Wat is het alternatief? Dat we vandaag de hele dag in bed gaan liggen en hopen dat het morgen weer licht wordt? Nee, je moet gewoon doorgaan", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›