Derksen en 'Gijp' geven advies: ''Danilo lekker bij FC Twente laten''

3
Derksen en 'Gijp' geven advies: ''Danilo lekker bij FC Twente laten''

Danilo Pereira is dit seizoen goud waard voor FC Twente. De huurling van Ajax wist al elf keer te scoren voor de Tukkers. Het is echter de vraag of Danilo ook goed genoeg is voor Ajax.

Trainer Erik ten Hag lijkt onvoldoende vertrouwen te hebben in Lassina Traoré en Brian Brobbey. Ajax versterkte zich daarom met Sébastien Haller. Volgens Johan Derksen is dat geen kritiek op de jeugdopleiding van Ajax. "Ik vind het geneuzel dat Ajax geen spitsen op kan leiden. Er zijn wel eens jaren dat er geen spits doorkomt", zegt hij bij Veronica Inside

"Nu zijn er een paar doorgekomen en die zijn net te licht bevonden. Dat worden nooit de ideale Ajax spitsen. Ik heb niet het idee dat Traoré en Brobbey geschikt zijn om op de lange duur voor Ajax te spelen", aldus Derksen.

René van der Gijp ziet in Danilo eerder een Ajax-spits. "Zag je hem die bal doorspelen, waar die goal uit kwam? Dat zie ik die Brobbey en die Traoré niet zo snel doen", meent Van der Gijp. "Hij is lichtvoetig en kan ervoor komen. Terwijl die Traoré en Brobbey vrij aan de forse kant zijn."

Derksen is het daarmee eens. "Het is een hele goede zet dat ze die jongen naar FC Twente hebben gedaan, want we zien daar pas waartoe hij in staat is." Van der Gijp vult aan: "Ik zou die jongen lekker twee of drie jaar bij Twente laten spelen."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Jan 2021 om 12:51
    Helemaal mee eens gijpie
  • 12 Jan 2021 om 12:40
    Goed plan, laat hem maar mooi nog een jaar bij twente komen!
  • 12 Jan 2021 om 12:32
    Zeer goed idee die laatste zin van Gijp.
zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›