Woerts wijst op FC Twente: ''Indicaties dat het niet lekker gaat''

4
Woerts wijst op FC Twente: ''Indicaties dat het niet lekker gaat''

De Nederlandse clubs worden hard getroffen door de coronacrisis. Sportmarketeer Chris Woerts gaf een half jaar geleden nog aan dat de helft van de clubs op omvallen staat, maar vindt dat nu lastig in te schatten.

"Clubs zijn namelijk heel goed in verstoppertje spelen als het gaat om financiën", vertelt Woerts in gesprek met De Stentor. "Maar het is veelzeggend dat SC Heerenveen en FC Groningen, net als FC Twente, mensen hebben moeten ontslaan. Dat zijn natuurlijk wel indicaties dat het niet lekker gaat."

PEC Zwolle leed over vorig seizoen een verlies van 2,5 miljoen euro, maar volgens Woerts hoeven de fans zich geen zorgen te maken. "Als je als club op het bedrag uitkomt dat je hebt begroot, zoals PEC, heb je het in coronatijd juist heel keurig gedaan", meent hij.

"Bovendien is het verlies vergelijkbaar met dat van een club als ADO Den Haag", vervolgt hij. "Het zou bijna een wonder zijn als je als club in deze tijd zwarte cijfers schrijft. Ja, sommige clubs maken wel winst, maar dat zijn schijnwinsten."

FC Twente presenteerde of afgelopen seizoen een positief resultaat van 284.000 euro, maar houdt voor komend seizoen rekening met een verlies dat kan oplopen tot acht miljoen euro.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Jan 2021 om 12:55
  Die 8 miljoen had van de Kraan ook al gemeld. Oude koeien
 • 13 Jan 2021 om 11:41
  Dan maar nog meer broodjes beenham aan de man gaan brengen.....En inderdaad indicaties, want V.d Kraan heeft ook gezegt dat het spelersbudget omhooggaat en ja, dat moet dan ergens anders weer worden weggehaald.....
 • 13 Jan 2021 om 10:56
  Knappe conclusie getrokken zeg. Er zijn mensen dr uit geflikkerd en ja, natuurlijk is dat een indicatie dat het financieel niet zo lekker gaat. Net zoals met de (meeste) andere bedrijven in de wereld. Als ik naar mijn eigen werkgever kijk is er afgelopen jaar bijna 25% van het aantal fte er uit gegooid
 • 13 Jan 2021 om 09:56
  “Dat zijn indicaties” en Heerenveen koopt vervolgens zo even voor1,5 miljoen een speler van Rijeka. Rare vent....