Danilo 'baalt' van Giakoumakis: ''Hij wil topscorer worden''

Danilo moest zaterdagavond genoegen nemen met een reserverol bij FC Twente. Trainer Ron Jans besloot de huurling van Ajax te sparen, nadat hij is teruggekomen uit Brazilië.

Clubwatcher Leon ten Voorde begreep de keuze van Jans, maar snapt ook dat Danilo wellicht wat teleurgesteld was. "Voetballers willen altijd spelen en vinden ook dat ze altijd moeten spelen", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. FC Twente deed echter ook een geste door Danilo, ondanks de coronacrisis, naar Brazilië af te laten reizen.

"Voor Zuid-Amerikanen is kerst en oud/nieuw de belangrijkste periode in het jaar", meent hij. "Dan is het daar zomer en ze hebben hun familie bijna negen maanden niet gezien. Dan kan je zeggen: je mag niet naar huis."

"Maar geloof mij, uiteindelijk gaat je dat als trainer, als ploeg en als club opbreken", vervolgt Ten Voorde. "Dan zijn die jongens zo teleurgesteld en komen ze in hun frustratie terecht. Voor een club is het in deze periode kiezen uit twee kwaden, maar je moet die jongens wel even naar huis laten gaan. Ik denk dat je op de lange termijn daar veel meer mee gaat winnen."

Volgens Ten Voorde heeft FC Twente hele duidelijk afspraken met Danilo gemaakt. "Dat betekent dat je daar getest wordt, je op moet passen met dingen posten op social media en niet naar feestjes moet gaan. Ze hebben een heel goed gesprek met hem gehad en ook de consequenties uitgelegd."

Danilo moest bij terugkomst dus in quarantaine, miste daardoor een aantal trainingen en begon daarom tegen FC Emmen niet in de basis. "FC Twente heeft ervoor gekozen om hem, ook gezien het programma, op de bank te laten beginnen. Dat vindt zo'n jongen toch niet leuk. Toen hij inviel zag je dat hij ook heel erg eager was om die goal te maken. Hij wil natuurlijk topscorer van Nederland worden en dat baalt hij als een stekker dat Giakoumakis, de Griekse spits van VVV, er op zondag twee maakt", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand