Danilo over toekomst bij Ajax: ''Je weet dat Haller gaat spelen''

9
Danilo over toekomst bij Ajax: ''Je weet dat Haller gaat spelen''

Danilo Pereira ziet zijn toekomst bij Ajax steeds somberder in. De 21-jarige aanvaller wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan FC Twente en zag afgelopen week dat zijn werkgever Sébastien Haller binnenhaalde.

Met de concurrentie die de aanvalsleider al had, realiseert Danilo dat een basisplek in Amsterdam lastig wordt. "Concurrentie is goed, je moet niet te comfortabel worden. Maar als er zoveel geld wordt betaald dan weet je dat hij gaat spelen", vertelt hij in gesprek met de Volkskrant.

Danilo is onzeker over zijn toekomst. "Ik ben niet verdrietig of zo, ik heb wel een hoop om over na te denken. Mijn zaakwaarnemer praat met Ajax. Wat de bedoeling is. Ik heb geen idee op dit moment", vertelt de 21-jarige Brazilliaan.

Donderdagavond neemt de spits het met FC Twente op tegen Ajax. Na de laatste ontmoeting (1-2) deelden trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars complimenten uit. Danilo: "Dat was mijn doel dit seizoen, om mensen die aan me twijfelen te overtuigen dat ik de Eredivisie aankan."

Ten Hag gaf tijdens het begin van het seizoen al aan dat de aanvaller weinig perspectief had in Amsterdam. "Hij zag me niet snel basisspeler worden. Verhuren was de beste optie. Mijn droom blijft in de Champions League spelen met Ajax", aldus Danilo.

9 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Jan 2021 om 23:29
  Gewoon nog een seizoen huren !!! En als we europees halen optie tot koop bedwingen of gelijk kopen
 • 13 Jan 2021 om 14:17
  Help Twente aan Europese wedstrijden en je gaat een mooie toekomst tegemoet
 • 13 Jan 2021 om 12:56
  Als hij zijn best doet kan die misschien volgend seizoen nog wel op Europees avontuur met Twente. Heb gehoord dat in Rusland gewoon publiek is toegestaan ;)
 • 13 Jan 2021 om 12:48
  Danilo vond ik uit bij Ajax al niet doortastend, daarna is hij ook slapper en met minder overtuiging gaan spelen. Hij moet snel weer de getergd heid terug gaan vinden die hij eerder had. Het doel moet niet zijn met Ajax de CL te gaan spelen, maar ze daar weg te houden, niet alleen Ajax, maar alle anderen, hoe onrealistisch dan ook. Dat is de mentaliteit die we nodig hebben en ook hem en Twente verder zal brengen!!!
 • 13 Jan 2021 om 12:11
  Danilo , Je wordt volgend seizoen bij Ajakkus gewoon de vaste Stand-In van Haller. Dus wees verstandig en blijf gewoon nog lekker bij ons !
 • 13 Jan 2021 om 11:33
  hij is zo goed dat ie Ajax overslaat en direct doorgaat naar echte club ..mits hij nog een seizoen bij ons blijft..-:))
 • 13 Jan 2021 om 10:41
  Laat morgen tegen je eigenlijke club maar eens zien hoe goed je bent
 • 13 Jan 2021 om 08:38
  Danilo, als je heel goed je best doet, kun je ook met FC Twente de Champions League in, volgend seizoen ! ;-)
 • 13 Jan 2021 om 08:29
  Gewoon nog 1 extra jaar Twente in een volle Grolsch Veste, dan weet je hoe je echt met druk om kan gaan. omdat het kan.
zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›