Blessure Cerny tegenvaller: ''Alle plannen de prullenbak in''

Tijmen van Wissing vindt dat de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax er anders uit kwam te zien door het uitvallen van Vaclav Cerny. De aanvaller moest al na acht minuten het veld verlaten met een blessure.

''Eigenlijk was die wedstrijd al na zes minuten vermoord van de plannen van FC Twente. Cerny is aanvallend gezien de gevaarlijkste man op dit moment. Veel wordt afgestemd op hem, bijvoorbeeld de snelheid. Al die plannen kunnen in de prullenbak in als Cerny geblesseerd raakt. Het had zomaar een actie kunnen zijn dat een doelpunt had kunnen worden'', geeft hij aan in de Oosttribune van RTV Oost.

''Het is een groot vraagstuk hoe het met zijn blessure is. De vrees is dat hij langer is uitgeschakeld. Het zag er niet goed uit. Ron Jans kon daar vanwege de privacywetgeving niet veel over zeggen. Het blijft speculeren of het van de knie is, maar het is in ieder geval niet van de knie waar hij eerder last van heeft gehad. Ze zijn wel bevreesd dat ze hem langere tijd kwijt zijn en dan kan het mogelijk einde seizoen zijn.''

Jan van Staa vond de stand bij rust (0-1) wel opvallend. ''Als je ziet hoeveel kansen er gecreëerd werden door beide ploegen. Ajax had over het algemeen wel het meeste balbezit, maar dat hebben ze altijd wel in Nederland. Als je kijkt hoeveel kansen FC Twente ook nog gekregen had, dan was de ruststand wel heel  verrassend natuurlijk'', geeft hij aan.