Een aantal miljoenentransfers voor FC Twente

Het is voor de meeste fans niet onopgemerkt gebleven – FC Twente heeft een paar keer goed gedaan op de transfermarkt. Maar misschien zijn we er inmiddels een aantal vergeten. Welke spelers hebben miljoenen opgeleverd aan transfers en trokken vervolgens andere voetbal teamkleding aan?

Bryan Ruiz – Fulham

Kennen we het verhaal nog? Dat Newcastle United een helikopter klaar had staan om Bryan op te halen maar dat zijn telefoon uitstond terwijl hij aan het onderhandelen was met Fulham? Helaas voor Ruiz kwam hij terecht bij een degradant en kon nooit echt laten zien wat hij in Enschede deed. Twente kon maar liefst 12 miljoen euro cashen voor de verkoop van zijn sterspeler. 

Jan Vennegoor of Hesselink – PSV 

Het is een beetje raar om te zien dat Jan Vennegoor of Hesselink in hetzelfde rijtje staat als de grote Zlatan Ibrahimovic – een speler die maar twee ton meer koste dan Vennegoor of Hesselink toen hij naar PSV vertrok. FC Twente ontving maar liefst 8.2 miljoen euro voor de boomlange speler. In tegenstelling tot Ruiz heeft Vennegoor of Hesselink het wel goed gedaan bij zijn nieuwe club.

Rob Wielaert – Ajax

Een uitstekende rechtsback die maar liefst 83 wedstrijden speelde voor FC Twente. Hij had begin van het jaar nog een nieuw contract getekend bij FC Twente, maar wel een clausule laten opnemen waarin hij weg kon tegen een verminderd bedrag. Hij leverde Twente maar liefst 3.15 miljoen euro op, ondanks het feit dat hij misschien wel veel meer had moeten opleveren. Helaas voor Robbie is de transfer een complete mislukking geworden – en zijn voormalige club was het jaar erop kampioen van Nederland. 

Jan van Halst – Ajax

Jan van Halst was bij FC Twente absoluut onvermoeibaar en niet uit het basis elftal weg te denken. De transfer van van Halst naar Ajax leverde (toen nog in guldens) vele miljoenen op. Bij Ajax moest van Halst de opvolger worden van Danny Blind. Ondanks het feit dat van Halst het zeer goed heeft gedaan bij Ajax is hij nooit de cultheld weten te worden die hij in Enschede was. 

Frédéric Peiremans – Real Sociedad     

Als we het over transfers hebben die beter uitpakken voor Twente dan voor de kopende partij dan kunnen we Peiremans helemaal niet vergeten. FC Twente kreeg maar liefst 5 miljoen euro voor Peiremans en hij heeft uiteindelijk maar één wedstrijd voor zijn nieuwe club gespeeld. Door een zware blessure kwam hij niet meer aan spelen toe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand