Van Staa bekritiseert FC Twente-spelers: ''Dat kan gewoon niet''

3
Van Staa bekritiseert FC Twente-spelers: ''Dat kan gewoon niet''

FC Twente speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Groningen, maar Jan van Staa toont zich kritisch over de invallers Julio Pleguezuelo en Nathangelo Markelo. Hij zag dat de vervangers van Tyronne Ebuehi - die uitviel met een enkelblessure - niet rendeerden. 

"In de tweede helft zit je te 'wachten' tot Groningen de winnende gaat maken, want bij Twente was het beste er wel af", legt hij uit bij de Oosttribune. "Als je een vleugelverdediger (Ebuehi, red.) geblesseerd ziet uitvallen, dan komt er een ander in en dan is Markelo normaal de beoogde rechter vleugelverdediger, die had daar normaal kunnen spelen. Maar daar schijnen ze niet tevreden over te zijn", aldus Van Staa. 

"Want dan komt ineens Pleguezuelo en die gaat rechter vleugelverdediger spelen. Maar dan zie je gewoon zijn tekortkomingen, dat kan gewoon helemaal niet", vervolgt hij. "Die moet echt in het centrum met mensen om zich heen spelen, want in de ruimtes is-ie kwetsbaar. Die kant was gewoon heel kwetsbaar, want normaal hebben ze daar een van de beste verdedigers (Ebuehi, red.) van Nederland staan."

Foto: NESImages.nl

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Jan 2021 om 17:30
    Volgens mij hebben we vorig seizoen allemaal al kunnen zien dat Pleguezuelo absoluut geen back is.
  • 19 Jan 2021 om 17:02
    Ikzeg. Jan, u heeft het goed gezien.
  • 19 Jan 2021 om 16:51
    JAN heeft 100 % gelijk
Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›