Markelo gepasseerd: ''Blijkbaar meer vertrouwen in Pleguezuelo''

2
Markelo gepasseerd: ''Blijkbaar meer vertrouwen in Pleguezuelo''

Afgelopen weekend speelde FC Twente tegen FC Groningen. FC Twente speelde een verdienstelijke eerste helft. De tweede helft ging het beduidend minder, een nieuwe tactiek van trainer Ron Jans pakte niet goed uit.

"Ron Jans en de staf kozen voor Pleguezuelo als rechtsback. Eigenlijk is Markelo gehaald voor die positie. Maar blijkbaar heeft de staf meer vertrouwen in Pleguezuelo. Wij weten van vorig jaar dat Pleguezuelo regelmatig als rechtsback heeft gespeeld en dat was geen succes. Meteen in de tweede minuut stapte hij verkeerd in. Toen kwam er een kettingreactie en ging er van alles mis", weet Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand.

"Al na een kwartier besloten ze over te schakelen naar een ander systeem. Markelo kwam erin en ging hangend aan die rechterkant spelen en Plegueuzuelo ging naar het centrum. Het werd 5-3-2 of 3-5-2. Dat pakte niet helemaal goed uit. Ik snap dat hij (Ron Jans red.) het deed, maar ik zou het niet zo snel doen. Het pakte niet goed uit."

Het vertrouwen in de van Everton gehuurde Markelo is onder de staf niet al te groot, naar het schijnt. "Als je Markelo als tweede back hebt, dan is het logisch om hem te brengen. Blijkbaar vonden ze het te vroeg om hem te brengen en brachten ze de meer ervaren Pleguezuelo."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Jan 2021 om 22:30
  • Quote van 19 Jan 2021 om 20:22
   En de staf zit er elke dag bovenop tijdens de trainingen enzo, dus zullen ze een gegronde reden hebben.
  Dat zien wij toch ook, in de voorbereiding en nu alleen maar balverlies en slecht positioneren.
 • 19 Jan 2021 om 20:22
  En de staf zit er elke dag bovenop tijdens de trainingen enzo, dus zullen ze een gegronde reden hebben.
Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›