Jeugd krijgt kans bij FC Twente: ''Everink een interessante speler''

1
Jeugd krijgt kans bij FC Twente: ''Everink een interessante speler''

Bij FC Twente krijgen jeugdspelers sinds dit seizoen weer echt een kans. De laatste jaren werd er nauwelijks omgekeken naar de Twentse talenten, maar onder de nieuwe trainer Ron Jans telt de jeugd weer echt mee. Dinsdag trainden Bram Marsman en Jahnoah Markelo voor het eerst mee.

Manager opleidingen Dominique Scholten is blij met de huidige ontwikkelingen. "De samenwerking met de eerste selecties van beide clubs verloopt heel goed", zegt hij in TC Tubantia. "De ene keer geven wij vanuit de opleiding een tip: Willen jullie die jongens eens bekijken? En de andere keer komen de trainers met een speler. Het gaat vanzelf. Er is aandacht voor de jeugd en de jongens krijgen kansen." 

Clubwatcher Leon ten Voorde merkt echt een verschil. Zo is Jayden Oosterwolde als basisspeler bij FC Twente en hebben ook Thijs van Leeuwen, Mees Hilgers en Casper Staring een profcontract in Enschede. Net als Daan Rots, die op het punt staat een contract tekenen, debuteerde het viertal dit seizoen in de Eredivisie.

Max Bruns kan ook tekenen bij FC Twente. "Nog een interessante speler, die door een blessure alleen wat is teruggeworpen, is Luca Everink. De rechtsback maakte een jaar geleden een prima indruk op het trainingskamp van FC Twente in Spanje", aldus Ten Voorde. FC Twente ziet komend seizoen krap op de rechtsbackpositie doordat huurling Tyronne Ebuehi waarschijnlijk weer vertrekt.

Foto: NESImages.nl

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Jan 2021 om 14:18
    Het talent wat er her vorige seizoen en de jaren daarvoor was er niet bij fctwente volgens veel voetbal deskundigen. Nu zij de feiten anders er is er een goede groep eigen jeugd spelers die de kwaliteiten wel laten zien dat ze klaar zijn om te kunnen spelen . Dit zal ook gaan zoals bij nagenoeg alle jonge en onervaren spelers met goede en slechte leermomenten. Als de club en trainers goed omgaan met deze spelers kunnen ze het ver schoppen. Een rechtsback als luca everink is ook een talent die door een blessure is terug geworpen want zonder deze blessure had hij er al lang gestaan .
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›