''Honderd procent, dat we de competitie gaan uitspelen''

0
''Honderd procent, dat we de competitie gaan uitspelen''

Het kabinet blijft nieuwe maatregelen, zoals de avondklok, doorvoeren om de coronacrisis en haar gevolgen in te dammen. Het betaald voetbal merkt er voorlopig echter weinig van.

"Voor ons verandert er niet veel, want de regel van de overheid is dat je voor werk naar buiten mag", stelt manager competitiezaken Jan Bluyssen tegenover De Telegraaf. "De wedstrijden worden gewoon afgewerkt, waarbij de betrokkenen toestemming hebben om met een werkgeversverklaring buiten te komen. De gigantische kijkcijfers die er zijn, laten zien dat voetbal een oplossing is om mensen thuis te houden en vertier te kunnen geven in deze tijd."

Over corona maakt hij zich geen grote zorgen. "Mijn gevoel is honderd procent, dat we de competities gaan uitspelen. Daar hebben we alle vertrouwen in en het wordt ook steeds realistischer. Maar daarvoor zullen we wel super alert moeten blijven op het naleven van de protocollen en ons steeds bewust moeten zijn van de voorbeeldfunctie die we hebben. Als we dat doen, dan moet het lukken om de competities uit te spelen, ook als de situatie rond het virus de komende tijd onverhoopt ernstiger zou worden", zo besluit Bluyssen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›