Van Staa: ''Leg die lat voor FC Twente nou niet op Europees voetbal''

FC Twente verloor zondagmiddag opnieuw een thuiswedstrijd. De Tukkers gingen in eigen huis met 0-1 onderuit tegen VVV-Venlo. Clubwatcher Tijmen van Wissing zag het verlies in de tweede helft gebeuren.

"De eerste helft vond ik helemaal niet slecht hoor, maar je voelt zo'n ballon ook leeglopen in de wedstrijd", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "De energie ebt weg en bij FC Twente lopen ze steeds vaker tegen die muur op. Dan slaat de angst toe en krijg je ook de loon van de angst gepresenteerd. Dit terwijl je in de eerste helft eigenlijk doelpunten moet maken, want dat is nog altijd het allerbelangrijkste in deze sport."

In de slotfase viel het doelpunt juist aan de andere kant. Dat was niet nodig volgens oud-trainer Jan van Staa. "Als je even kijkt naar hoe dat doelpunt tot stand komt. Je bent al blij dat Drommel er staat, want die hield op een aantal momenten ook de nul. En dan zie je Gijs Smal… Ik weet niet wat hij aan het doen was met die bal binnendoor. Ze praten over opbouwend aanvallend, maar je moet eerst verdedigen."

Van Staa weet dat FC Twente de nodige afwezigen had en het favoriete omschakelvoetbal met hoog druk zetten niet kon spelen. "Tegenstanders stellen zich erop in en gaan voor de zestien hangen", vertelt hij. "En dan is het lastig om er doorheen te voetballen. Maar laten we niet vergeten dat ze de mogelijkheden wel hebben gehad, die er ook in hadden kunnen vliegen."

FC Twente wist echter niet te scoren. "Het is de vorm van een paar weken al", ziet Van Staa. "Het is niet iets dat zondag voor het eerst gebeurd is. Het scoren is heel moeizaam op dit moment en dat zie je terug", aldus de analist, die de verwachtingen wil temperen. "Leg die lat voor FC Twente nou niet direct op Europees voetbal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand