Drommel blikt terug: ''Heb die wedstrijd helaas nooit gespeeld''

0
Drommel blikt terug: ''Heb die wedstrijd helaas nooit gespeeld''

Joël Drommel was in de jeugd lang middenvelder, maar toen de keeper van Almere City C1 weg ging, hoefde Drommel niet lang na te denken om te gaan keepen. "De keeper uit C1 ging weg en ik vond voetballen steeds minder leuk. Toen zei mijn vader: Ga lekker keepen."

Uiteindelijk werd Drommel snel de vaste keeper. "We vroegen bij Almere wat er mogelijk was. Toen kreeg ik naast de voetbaltrainingen wekelijks keeperstraining", zegt Drommel tegenover ELF Voetbal. "Tot op de dag van vandaag geen seconde spijt gehad van de keuze om te gaan keepen."

Bij Almere City was geen plek voor een extra keeper, waarna Drommel vertrok naar de IJsselmeervogels. "Het is een gezellige, liefdevolle club. Met name mijn laatste jaar was top. Ik zat in de A1 en we hadden een heel hecht team. Een heel ander leven dan nu. Iedereen kwam van school of werk naar het voetbal", zegt Drommel, die snel bij de hoofdmacht mocht aansluiten. "Toen ik vijftien was, mocht ik al met de eerste selectie meetrainen. Zat ik voor de training in de kleedkamer met die spelers. Dan merk je wel dat het professioneler wordt."

Een van de meest beladen amateurderby's speelde Drommel niet. "Ik heb die wedstrijd helaas nooit gespeeld. Ook niet in de jeugd, maar dat is echt een hele happening. Ik ben er wel bij geweest, zeker. Er zijn bij die wedstrijden vaak ruim tienduizend man aanwezig. Voor de aftrap zie je door al het vuurwerk geen hand voor ogen. Echt fantastisch om mee te maken", zegt Drommel, die het vergelijkt met FC Twente tegen Heracles Almelo. "Je kunt de derby het best vergelijken met De Klassieker, maar ook de wedstrijd tussen FC Twente en Heracles Almelo."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›