Roos nieuwste versterking FC Twente: ''Daar wil ik aan meewerken''

Met ingang van volgend voetbalseizoen zal Jord Roos de FC Twente/Heracles Academie komen versterken. De trainer maakt de overstap vanuit Nijmegen, en laat daarmee zijn lange periode bij NEC achter zich.

"Eigenlijk ben ik als 'kind' al bij de club begonnen", vertelt de uit Nijmegen afkomstige trainer aan de FC Twente/Heracles Academie. "Bij de Voetbalacademie NEC heb ik eigenlijk overal wel mee mogen kijken." De trainer wil zich vooral gaan bemoeien met de bovenbouw. "Ik kan structuur en duidelijkheid bieden in de laatste stappen naar het profvoetbal. Mooi aan spelers in die leeftijdscategorie is dat ze kaders nodig hebben, maar tegelijkertijd branden van ambitie enthousiasme."

"De basis hebben de spelers dan al onder de knie. Ik houd ervan ze details mee te geven voor ze aan het grote werk mogen beginnen." Over zijn overstap is hij erg content. "Ik kan me erg goed vinden in de mindset van de FC Twente/Heracles Academie. De plannen zijn ambitieus, daar wil ik graag aan meewerken. Het lijkt me mooi om twee grote clubs, in een trotse regio, te mogen vertegenwoordigen."

Dominique Scholten, Manager van de Academie, is blij met zijn aanstelling: "We zijn erg blij met deze versterking. Ondanks zijn leeftijd van dertig jaar oud is Jord een ervaren trainer. We kennen hem goed, en hijzelf weet goed hoe we binnen de FC Twente/Heracles Academie te werk willen gaan."

Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling en Prestatie is het daarmee eens: "In een trainersstaf is hetzelfde belangrijk als in een voetbalteam, er zijn verschillende karakters en kwaliteiten. Die karakters en kwaliteiten maken het samen tot een sterk team. Jord zijn eigenschappen zullen toevoeging geven aan de trainersstaf. Daarnaast sluiten zijn instelling en de manier van werken naadloos aan bij de visie en kernwaarden van de Academie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand