Toornstra treurt: ''Misschien had ik moeten blijven liggen''

1
Toornstra treurt: ''Misschien had ik moeten blijven liggen''

FC Twente speelde zondagmiddag in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Feyenoord en Jens Toornstra kampte na afloop met gemengde gevoelens. De maker van de aansluitingstreffer beseft dat de Tukkers veel vaker hadden kunnen scoren. 

"Als je de kansenverhouding ziet denk ik dat je met een gelijkspel nog redelijk tevreden kunt zijn", reageert hij op de website van RTV Rijnmond. "Het eerste kwartier beginnen we echt heel slap en spelen we reactievoetbal. We zijn overal te laat, in plaats van dat je anticipeert. Zo sta je binnen het kwartier met 2-0 achter, gewoon omdat we niet scherp zijn", legt Toornstra uit.

"In de tweede helft maken wij meerdere fouten waaruit zij gelukkig niet scoren. Als zij iets scherper voor de goal zijn verlies je hier waarschijnlijk", beseft hij. "We willen ons graag op plek twee richten en denken ook dat dat nog haalbaar is, maar dan moet je dit soort wedstrijden wel winnen en sowieso je wedstrijden beter starten dan we vandaag deden", constateert Toornstra.

De Feyenoorder laat weten dat hij vlak voor tijd sowieso geen penalty had gekregen. "Misschien had ik moeten blijven liggen (na een duel met Pierie, red.) maar die bal lag precies voor m'n neus helemaal vrij", blikt hij terug. "Dat is een keuze die je op dat moment maakt. Ik heb het nog aan de scheidsrechter gevraagd en die zei dat hij 'm sowieso niet had gegeven."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Feb 2021 om 19:29
    Sorry maar de var heeft er na gekeken het was weliswaar heel kort. Maar die beoordeelde dit al als niks en dat was het ook. Gewoon een duel niet meer niet minder en dan wil het wel eens gebeuren dat je een tikje voelt.