Verbeek foetert: ''Want ik maakte dat ook mee bij FC Twente''

PEC Zwolle verloor zaterdagavond met 3-2 op bezoek bij FC Emmen en daardoor werd John Stegeman ontslagen als trainer van de Overijsselse club. Gertjan Verbeek vertelt op de website van het Eindhovens Dagblad over zijn ergernis met betrekking tot het internet. 

"Je hebt nu dat nieuwe. Hoe heet dat? Dat mensen allemaal met elkaar in een soort chatroom zitten", begint hij over Clubhouse. "Schandalig. Dat gaat dan over PEC Zwolle waar John Stegeman net is ontslagen en die mensen gaan tekeer over hem. Zelfs mensen die bij PEC Zwolle werken. Dat is iets van tegenwoordig, iets van de huidige maatschappij", constateert Verbeek.

"Iedereen kan maar alles roepen over trainers. Over de telefoon, lekker veilig. Maar als je ze in het echt tegenkomt durven ze niks te zeggen. Staan ze met de mond vol tanden", vervolgt de voormalig FC Twente-trainer geïrriteerd. "Dat is toch veel erger dan zo’n interviewtje op tv? Hoe denk je dat Petrovic zich nu voelt bij Willem II? Die krijgt ook weer alles over zich heen", aldus Verbeek. 

"Die zit ook weer met verhoogde hartslag op de bank bij de volgende wedstrijd", legt hij uit. "En ik weet dat, want ik maakte dat ook mee bij FC Twente. Ik was voor ESPN dit seizoen veel bij VVV, Fortuna Sittard en Willem II. Als je ziet wat een druk er daar op de trainer was of is. De enige club die stabiel is als het gaat om de trainer is FC Emmen. Daar blijft de trainer ondanks de resultaten gewoon zitten.”

Verbeek lijkt overigens niet de nieuwe trainer van PEC Zwolle te worden, maar dat deert hem niet. "Ach. Ik heb het nu ook naar m’n zin. Men vergeet snel in de voetbalwereld. Mensen zien me als de trainer die faalde bij FC Twente. De successen bij Heerenveen, Heracles en AZ zijn van langer geleden. De jeugd die op dat clubhuis of hoe dat dan ook heet zitten, keken misschien nog geeneens voetbal toen.”

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand