Cousiño Arias: ''Kijk hoe het een poosje geleden bij FC Twente ging''

2
Cousiño Arias: ''Kijk hoe het een poosje geleden bij FC Twente ging''

Fresia Cousiño Arias is een van de gezichten van ESPN. De 29-jarige verslaggeefster houdt zich goed staande in de voetbalwereld, waar in het begin vaak sceptisch tegen vrouwen wordt aangekeken.

Cousiño Arias komt bij alle clubs in Nederland over de vloer en ziet daardoor ook de minder mooie kanten. "Het staat me wel eens tegen hoe mensen soms gepiepeld worden of hoe er over spelers wordt gepraat", vertelt ze in gesprek met Voetbalzone. "Zeker in de Eredivisie, waar het nog zulke jonge jongens zijn. Het hele wereldje kan hard en af en toe super manipulatief zijn."

Volgens de verslaggeefster moet je altijd op je hoede zijn en kan je niemand in de voetbalwereld vertrouwen. "Kijk bijvoorbeeld eens hoe het een poosje geleden bij FC Twente ging. Mensen hadden onderling een gesprek en vijf minuten later konden journalisten alles al vertellen. Dat lijkt me geen prettige of veilige werkomgeving", aldus Cousiño Arias, die denkt dat ze als vrouw minder lang mee kan.

"Het is zo dat we niet graag naar oude vrouwen kijken", meent ze. "Bij mannen kijken we naar de inhoud en bij vrouwen moet het er ook leuk uitzien. Denk je dat ik ook de kans had gekregen als ik twee tanden in mijn smoel had gehad en mijn ogen helemaal scheef stonden? Nee hoor. Voor mannen ligt dat toch anders. Ik vind dat er best wel veel lelijke mannen op tv zijn. Natuurlijk had ik het ook zonder inhoud niet gered, maar het uiterlijk speelt wel mee."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Feb 2021 om 11:49
    Ik vind het wel een goede en een neutrale verslaggeefster
  • 23 Feb 2021 om 11:13
    Ikzeg. Cousino, het volgende u heeft gekozen voor een vak in de voetballerij. Niks mis mee, maar het gaat natuurlijk niet alleen om het uiterlijk zo als u aangeeft, met 2 tanden loop ik ook niet op straat ook al zou ik geen cent te makken hebben. De hele wereld draait om glitter en glamour, maar als u geen inhoud hebt dan mag u met alle respect zo knap zijn, dan zet ik direct de tv uit. Ook bij knappe zo als u aangeeft mannen. Zet ik de tv uit. En zeg ik mijn abonnement zovot op.