Van Polen houdt vertrouwen: ''Kijk naar Ron Jans bij FC Twente''

1
Van Polen houdt vertrouwen: ''Kijk naar Ron Jans bij FC Twente''

PEC Zwolle nam afgelopen weekend afscheid van trainer John Stegemen. De oefenmeester werd ontslagen na de 3-2 nederlaag bij hekkensluiter FC Emmen. Aanvoerder Bram van Polen snapt dat de clubleiding ingreep.

"Het voelde alsof er een barst in de voorruit zat die steeds groter werd. Op een gegeven moment was het gewoon niet meer te houden. Dan moet er een nieuwe ruit in", zegt Van Polen in gesprek met Voetbal International. "De trainer is met een achterstand begonnen en er zijn te veel incidenten geweest die niet positief voor hem waren. Maar ons spel was ook gewoon heel slecht."

Van Polen vindt dat er voldoende kwaliteit is bij PEC Zwolle. "Er valt veel meer uit deze selectie te halen dan we nu laten zien, dat gevoel heeft John zelf ook. Ik sprak hem daar zondag nog over. Hij baalt enorm dat het niet gelukt is en neemt zichzelf dat ook kwalijk. Hij is daar natuurlijk verantwoordelijk voor, maar wij zijn dat net zo goed. Alleen weet je: in het voetbal wordt altijd de trainer ontslagen en niet de spelers."

De ervaren verdediger weet wat voor soort type trainer hij graag wil. "Ik vind de hele tendens rond de club de laatste paar jaar erg negatief, dus ik denk dat je breder moet kijken dan alleen een goede trainer. Iemand die de supporters, de sponsors, de jeugd, het kantoorpersoneel en de rest weer een beetje bij elkaar brengt. Dat is jarenlang onze kracht geweest als club."

"Dat straalden we naar buiten uit en dat was ook echt zo. Nu mis ik dat", vervolgt Van Polen. "Een hoofdtrainer kan daarin heel belangrijk zijn. Kijk maar naar wat Ron Jans bij FC Twente voor elkaar heeft gekregen, het sentiment is daar helemaal omgedraaid en dat kan ook invloed hebben op de resultaten. Wij hebben genoeg potentie in onze groep, maar alleen potentie is niet genoeg", besluit hij.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Feb 2021 om 12:45
    Ikzeg. U heeft het duidelijk verwoord.
Saturday 13 March 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›