Soort 'angst' bij Roemeratoe? ''Hij draait zich gewoon om''

1
Soort 'angst' bij Roemeratoe? ''Hij draait zich gewoon om''

FC Twente gaf afgelopen weekend een 2-0 voorsprong uit handen tegen Feyenoord. Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa vond het onnodig hoe de fraaie 1-2 van Jens Toornstra viel.

"Waar ik me met name elke keer weer over zit te verbazen, ook bij dat doelpunt van Toornstra, is dat die verdedigers zich steeds omdraaien", zegt Van Staa bij De Oosttribune. "Dat zien we niet alleen bij FC Twente. Dat afstandsschot is natuurlijk geweldig, maar Roemeratoe draait zich gewoon om. Hij weet helemaal niet meer waar die bal is. Je rekent misschien op de keeper... Ze moeten gewoon tegenhouden, maar het is een soort angst."

Clubwatcher Tijmen van Wissing snapt ook niet dat de verdedigers niet daadkrachtiger zijn. "Het is schrikken, of zo. We hebben het tegen PSV al gezien toen Pierie daar een beetje met zijn rug in ging staan. Maar ook het wegwerken bij Toornstra (van Tyronne Ebuehi, red.)... Door het centrum uitverdedigen", aldus Van Wissing kritisch.

Foto: NESImages.nl

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Feb 2021 om 21:48
    Als je kijkt hoe het doelpunt onstaat kun je onmogelijk roemeratoe verantwoordelijk vinden . Iedereen die gevoetbald heeft en een hard schot ziet aan komen draait zichzelf onbewust om. Dat is een hele menselijk reactie. Maar hoe viel het doelpunt volgens mij kwam er een voorzet die door ebiu slecht werdt verwerkt en half werdt weg geschoten deze bal komt daardoor per toeval bij de in lopende toornstra die hem fantastisch in schiet.
Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›