''Het is zeker niet zo dat ik FC Twente als de uitgelezen club zie''

2
''Het is zeker niet zo dat ik FC Twente als de uitgelezen club zie''

Rachad H'Maidat (19) en zijn broer Ismail (25) groeiden op in Enschede. Rachid haalde de jeugdopleiding echter nooit, wel speelde bij grote clubs in Italië en was actief in de jeugdopleidingen van Torino, Juventus en AC Milan. Momenteel speelt H'Maidat bij het Spaanse Leganés. 

FC Twente liet haar oog wel op de jongeling vallen, maar testte hem uiteindelijk af. "FC Twente heeft me gescout toen ik twaalf jaar was, maar ik was destijds niet goed genoeg. Ik werd daarom gestald bij Sparta Enschede, een soort amateursatellietclub. Daar speelde ik prima, maar contact vanuit FC Twente bleef uit", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

De jongeling zag het wel in zichzelf zitten en jaagde zijn profdroom na, samen met zijn broer vertrok hij naar België. "Daarom ben ik vervolgens naar België gegaan om mezelf in de kijker te spelen bij een andere profclub. Ik heb daardoor het gevoel dat ik nog niet klaar ben in Nederland, maar het is zeker niet zo dat ik FC Twente als de uitgelezen club zie om terug te keren in Nederland."

Momenteel speelt de linksbuiten dus bij Leganés, waar hij onder de rook van Madrid op zijn kans wacht. "Sowieso zit ik nu bij Leganés op mijn plek, dus hier ben ik voorlopig nog niet weg. Ik heb tot nu toe in mijn carrière laten zien dat ik altijd open sta voor uitdagingen, dus wie weet komt het in de toekomst nog op mijn pad. "

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Feb 2021 om 07:16
    Zeer hoge nieuws waarde dit artikel, ben blij dat ik dit nu weet... :s
  • 25 Feb 2021 om 23:59
    Superfijn
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›