Koppers kon naar 'KKD': ''Ik vind dat ik daar te goed voor ben''

1
Koppers kon naar 'KKD': ''Ik vind dat ik daar te goed voor ben''

Dico Koppers speelde tussen 2013 en 2015 bij FC Twente en deed dat vaak niet onverdienstelijk. Inmiddels heeft hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en voor een andere carrière gekozen.

Tegenwoordig speelt Koppers bij een amateurclub, maar dankzij de coronacrisis speelt hij weinig. "Er zijn mensen die het moeilijker hebben dan ik, dat voorop. Maar het is zeker lastig om net nu gestopt te zijn met profvoetbal. Het is gewoon niet leuk, al die maatregelen. Je doet een stapje terug om lekker te gaan voetballen, puur voor je plezier. En dat mag niet", vertelt Koppers in gesprek met Voetbal International

Dankzij de avondklok werd er ook nog eens getraind op heel andere tijden, zoals half zeven 's ochtends. "Maar die tijd was voor mij onhaalbaar omdat ik druk ben met het volgen van cursussen en het opstarten van een eigen voetbalschool in Woerden, FC Pro. Allemaal leuke en interessante dingen, maar het zelf voetballen mis ik", weet hij.

Koppers is wel tevreden met zijn carrièreswitch. "Ik ben een halfjaar geleden gestopt als prof omdat het plezier minder werd en ik te vaak met blessures worstelde. Ik kon nog wel terecht bij clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Maar ik vind eigenlijk dat ik daar te goed voor ben, dus dat wilde ik niet. Daarom koos ik ervoor lekker te gaan voetballen bij de amateurs. Twee keer in de week trainen, zaterdag spelen; prima zo."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Mar 2021 om 06:18
    Kan het voormalig Ajax talent niet bij Heracles aan de bak
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›