Unnerstall oogst lof: ''Heb liever een keeper die punten pakt''

0
Unnerstall oogst lof: ''Heb liever een keeper die punten pakt''

Stan Valckx, de technisch directeur van VVV-Venlo, zorgde er in 2017 voor dat Lars Unnerstall naar Nederland kwam. Na een succesvolle tijd koos de doelman voor de stap naar PSV, waarna hij dinsdag een contract tekende bij FC Twente.

"Voor mij zijn bij een keeper drie zaken heel belangrijk. Ten eerste moet hij lengte hebben, en Lars is net geen 2 meter. Ten tweede moet een doelman heersen in het 16 metergebied en in de lucht. Hij moet zijn verdedigers op dat vlak ontlasten. Dat beheerst Lars als geen ander", zegt Valckx in gesprek met TC Tubantia.

Als laatste punt noemt hij dat een keeper punten moet pakken. "En dat deed hij bij ons. Ik hoor weleens dat hij niet goed kan meevoetballen, maar ik heb liever een keeper die punten pakt, dan dat hij leuk een balletje kan wegleggen. Lars heeft duels voor ons gewonnen."

Ook zou Unnerstall een 'jongen met een goed humeur' zijn. "Hij is ook een hartstikke leuke jongen, die bij alle clubs waar hij heeft gespeeld goed ligt. Hij heeft humor en is heel sociaal. Vorig jaar is hij samen met zijn vriendin en met de mensen van VVV nog carnaval wezen vieren in Venlo", aldus Valckx.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›