FC Twente strikt oud-prof als jeugdtrainer: ''Trots op die kans''

1
FC Twente strikt oud-prof als jeugdtrainer: ''Trots op die kans''

Sjoerd Overgoor wordt vanaf komend seizoen jeugdtrainer bij FC Twente. De 32-jarige middenvelder is nu nog speler van TOP Oss, maar zet na dit seizoen een punt achter zijn profloopbaan.

De oud-speler van onder meer De Graafschap, Go Ahead Eagles en SC Cambuur kampt met een zware knieblessure en heeft nu besloten te stoppen als prof. "Ik heb TOP Oss in februari op de hoogte gebracht, maar mijn familie en wat vrienden weten het al langer", vertelt hij in gesprek met De Stentor. "Jammer dat het eindigt met een knieblessure, maar het is goed zo."

Overgoor gaat spelen bij derdedivisionist HSC'21 en daarnaast aan de slag bij FC Twente, waar hij in de jeugd al even speelde. "We hebben een huis gekocht in Hengelo", legt hij uit. "Ik heb mijn UEFA B- en C-diploma en heb mijn stage gelopen bij De Graafschap. Uit werken met jeugd haal ik voldoening en bij FC Twente krijg ik een contract voor een jaar. Ik ben trots op die kans, het is toch een nieuwe stap in mijn voetballeven."

Overgoor werkte al toe naar zijn einde als prof. "De laatste maanden gaf ik alles, al merkte ik dat ik niet altijd meer leefde als een topsporter. Niet dat ik elke dag aan de friet zat, maar een avond voor een wedstrijd ging ik gerust ergens een hapje eten. Dat was eerder uit den boze. Net als fysieke inspanning op een wedstrijddag. Nu ga ik gerust een ommetje fietsen met mijn kinderen. Ik heb hiernaartoe gewerkt. Ik heb een fraaie carrière gehad. Het is klaar, mooi zo", besluit hij.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Mar 2021 om 19:38
    Waarom heubach niet terug halen?
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›